Kako preprečiti mat šminkam izsuševanje ustnic?

Georgine - Backstage - Mercedes-Benz Fashion Week Fall 2014

Čeprav se bleščeče ustnice počasi vračajo nazaj v modo, mat šminke ostajajo priljubljen trend in izbor številka ena številnih ljubiteljic močno poudarjenih ustnic. Vse, ki ste že preizkusile mat šminke, veste, da gre za res obstojne izdelke, ki pa radi izsušijo ustnice in za seboj pustijo zoprn občutek zategnjenosti.  Ustnice se začnejo luščiti in lep izgled na njih iz minute v minuto slabi. Grazia vam danes razkriva, kako se lahko znebite te tegobe in v nošenju mat šmink uživate v vseh pogledih.

Korak 1: Z brisačko, pomočeno v toplo vodo, napravite piling ustnic. Z mokro brisačko nežno masirajte ustnice in iz njih odstranite vse odmrle delce. S tem boste pripravile ustnice na nanos hranilnih sestavin in nošenje mat šminke. Piling bo poskrbel, da se šminka ne bo začela luščiti.

Korak 2: Na ustnice nanesite debel sloj balzama za ustnice in počakajte nekaj minut, da se balzam vpije. Potem z brisačko odstranite višek balzama in se načudite, kako mehke in nežne so vaše ustnice po opravljenem pilingu in nanosu balzama.

Korak 3: Po nanosu balzama na ustnice nanesite primer za ustnice. Ta korak je zelo pomemben, saj bo primer zglasil vse gubice na ustnicah in zgladil površino, zaradi česar bo nanos šminke lepši in obstojnejši.

Korak 4: Sedaj na ustnice nanesite izbrano mat šminko. Grazia priporoča šminke znamke ARTDECO. Krasne so! Šminko nanesite v tankem in enakomernem sloju.

15665801_1194305603938282_9173198288536212444_n

Korak 5: Po nanosu šminke ustnice obkrožite s korektorjem in ga lepo vtrite v kožo. Korektor bo napravil bariero med kožo in ustnicami ter preprečil, da bi se šminka razlila po gubicah ob ustnicah.

Foto: Getty

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si