Kako pripraviti kožo na nanos tekoče podlage

Koža je naš največji organ, ki je vsakodnevno pod vplivom zunanjega okolja, zato je zelo pomembno, da vemo, kako pravilno skrbeti zanjo. Če redno nosimo ličila, je pravilna priprava kože ključnega pomena za vzdrževanje optimalnega zdravja kože.

Tekoče zlato – voda
Obraz zjutraj in zvečer sperite z obilno količino mlačne vode. Marsikdo pozabi na ta zelo pomemben korak, toda koža na obrazu se umaže prav tako kot koža na telesu.

Čiščenje in piling
Da pri jutranjem čiščenju prihranite čas, uporabite kakšno kombinirano čistilo, ki učinkovito odstrani maščobo in nečistoče, ki so se ponoči nabrale na koži, hkrati pa odstrani tudi morebitne ostanke ličil. Priporočamo PowerCleanse Daily Dual Cleanser znamke GlamGlow, ki kožo temeljito očisti s pomočjo aktivne pene. Na blazinice prstov iztisnite zadostno količino čistila, dodajte nekaj vode in nanesite na kožo. Med penjenjem po potrebi dodajte še malo vode in dobro sperite. Lahko pa zjutraj naredite piling z GlamGlow YouthCleanse Daily Exfoliating Cleanser.

Povrnite koži naravno pH ravnovesje
Kljub temu da so izdelki za nego kože postali vse bolj prijazni naravnemu pH kože, je uporaba tonika še vedno zelo pomembna, saj imajo kakovostni toniki dodane minerale in vitamine, ki kožo dodatno osvežijo, nahranijo in pripravijo na nadaljnje negovanje – tonik namreč poskrbi, da pričnejo izdelki, ki jih nanesete za tem, hitreje delovati. GRAZIA je danes uporabila Bobbi Brown Hydrating Face Tonic z dodanim vitaminom B5.

 

Vlaženje in zaščita pred soncem
Nikakor ne pozabite na vlaženje, še posebej, če je vaša koža zelo suha. Zjutraj se odločite za kremo, ki kožo dobro navlaži, hkrati pa poskrbi za zaščito pred UV žarki. Clinique Anti-Wrinkle Face Cream SPF 30 bo vašo kožo navlažila, zaščitila, hkrati pa pomagala preprečevati nastanek novih gub.

Osvežite oči
Predel okoli oči je zjutraj najbolj problematičen, saj se lahko pojavi zabuhlost, kar hitro in učinkovito odpravite z anti-ageing gelom s kovinsko konico Estée Lauder Revitalizing Supreme+ Global Anti-Aging Cell Power Eye Gelée, ki oči prebudi, prepreči nastanek novih gub in kožo izdatno navlaži. Konico po uporabi obrišite s čisto krpico.

 

Podlaga za nanos ličil
Ko se nanešeni izdelki dobro vpijejo v kožo, na obraz nanesite podlago za nanos ličil. Izberite kvalitetno, saj boste le tako lahko prepričani, da bodo ličila na obrazu ostala nespremenjena čim dlje. Priporočamo Smooth Miracle Primer znamke Max Factor.

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si