Kako si poleg majhnega otroka ukrasti nekaj časa zase

Previjanje, hranjenje, sesanje drobtinic in brisanje polite kaše … In že je večer. Mame ste ponavadi preveč utrujene, da bi počele kaj, kar vas je včasih veselilo, in zvečer samo še zaspite na kavču. Dolgoročno lahko takšno početje hitro pripelje do nevarne izgorelosti. Zato ima GRAZIA za vas nekaj nasvetov za hiter odklop.

Avtomobil kot koncertna dvorana
Izkoristite čas v avtomobilu in tokrat namesto običajne radijske postaje zavrtite svojo najljubšo glasbo. Ta vas bo popeljala v čas, ko ste jo poslušali sama, v topli postelji ali plesaje v najbolj priljubljenem klubu.

Otroku kupite igračo, ki mu bo resnično zanimiva in v izziv
Če želite, da bo vaš otrok resnično navdušen nad igračo, potem izberite takšno, ki bo zagotovo osrečila vašega otroka. Fisher-Price z dolgoletno tradicijo investiranja v raziskave in razvoj ponuja igrače, ki so preizkušeno najboljša izbira. Izberite najnovejšo na trgu: pojoče jabolko in se prepustite otroškemu smehu. V tem času pa lahko same pripravite svoj najljubši prigrizek ali pogledate svojo najljubšo serijo.

Kopalnica kot welness center
Včasih je že samo tuširanje luksuz, ki si ga s težavo izborimo. Ko boste naslednjič imeli pol ure časa, izkoristite vsako sekundo. Izberite najmehkejšo brisačo, prižgite dišečo svečo ali v kopalno kad kanite kapljico eteričnega olja sivke. Zobe si umijte že pod tušem in tiste preostale 3 minute izkoristite za sproščujočo samomasažo z vlažilnim losjonom.

Pospravljanje kot meditacija
Med hitrim vsakodnevnim pospravljanjem očistite tudi um. Zravnajte se, predstavljajte si kraj, ki vas pomirja. Lahko si predstavljate, da se sprehajate po zapuščenem otoku (bodimo iskreni – včasih stanovanje z otroki dejansko izgleda kot džungla) in nabirate sveže sadje za osvežujoče kosilo … To je vaš trenutek miru.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si