Kako skrbeti za kožo v mestu?

Življenje v mestu zahteva posebno nego kože

Čudovita koža kljub življenju v mestu

 

Življenje v mestu je kot kalejdoskop priložnosti. Polno je dogajanja: restavracije, bari, galerije, kavarne, nočno življenje, kulturne in družabne aktivnosti – seznam je neskončen. Toda hiter življenjski slog lahko škodljivo vpliva na vašo kožo, ki včasih na pogled in otip ni takšna, kakršna bi morala biti. Veste, zakaj?

 

Urbano onesnaženje

Urbano življenje je zabavno – in je v vzponu. V letu 2018 je več kot polovica svetovnega prebivalstva živela v urbanih okoljih. Toda z mestnim življenjem pogosto pride nevidni stranski učinek: onesnaženje.

Drobni delci onesnaževalcev so izjemno majhni nekateri so veliki 10 mikronov (PM 10), drugi pa le 2,5 mikrona (PM 5,5). Ko pristanejo na koži, so dovolj majhni, da prodrejo globoko v pore, kjer se zagozdijo in jih ni lahko odstraniti.

 

Učinki na kožo obraza

Okoljski onesnaževalci lahko vplivajo neposredno na površino kože ali prodrejo v pore, kjer povzročijo kronični oksidativni stres v koži, to pa vodi v oslabitev občutljive zaščitne bariere kože in posledično razdraženost kože. Koža tako postane razdražena in občutljiva, zaradi povečane tvorbe sebuma se odzove s povečano suhostjo ali mastno poltjo. Zamašene pore lahko povzročijo tudi mozolje in ogrce, kar lahko privede do večjih por, ki niso lepe na pogled. Zaradi vsega naštetega je naša koža lahko videti pusta in utrujena ter ne tako zdrava, kot bi morala biti.

 

Globinsko čiščenje, ki razstrupi kožo

Ni razloga za skrb

Vendar ne skrbite – proti tem vplivom na našo kožo se lahko borimo. Najprej poskrbimo, da delci onesnaženja iz okolja čim manj ostanejo na koži in s tem naredijo manj škode. Kako? Z učinkovitimi sestavinami za čiščenje kože, kakršne vsebuje negovalna in čistilna linija NIVEA URBAN SKIN Detox. Ti izdelki preprečujejo težave s kožo, ki jih povzročajo fin prah, umazanija in onesnaženost zraka v urbanem okolju.

Potem ko odstranimo dnevna ličila, je pomembno, da izperemo tudi vse ostanke dnevne umazanije. Redno in temeljito čiščenje poleg tega pripravi kožo na nanos drugih izdelkov za nego obraza, kot so vlažilne kreme in maske, ki se tako učinkoviteje vsrkajo.

 Čistilna glina NIVEA URBAN SKIN Detox 3-v-1

Čistilna glina NIVEA URBAN SKIN Detox 3 v 1

 

1-minutne maske NIVEA URBAN SKIN Detox: izdelki za hitro, a učinkovito uporabo.

Čistilna maska NIVEA URBAN SKIN Detox Peel-Off

 

Maska NIVEA URBAN SKIN Detox Peel Off Mattify

Maska NIVEA URBAN SKIN Detox Peel-Off Mattify

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si