Kako uspešno tržiti svojo umetnost?

POP-UPSTART V MARIBORU PREDSTAVLJA ALJO HORVAT IN ZULU ZION

Projektna pisarna CzK, 21. in 22. marec 2019, Maribor

https://www.instagram.com/p/Bc4H2MDg9yd/?utm_source=ig_web_button_share_sheetNa spomladanskem Pop-Upstart dogodku v projektni pisarni Centra za kreativnost v Mariboru, se tokrat predstavljajo Alja Horvat, ilustratorka, ki si je s svojimi unikatnimi umetniškimi motivi in tržnim pristopom že kot mlada utrla pot do obetavne kariere, ter Miha in Dijana Rolc, ustvarjalca blagovne znamke pisanih nogavic Zulu Zion, predstavljene tudi v okviru prve sezone oddaje navdihujočih podjetniških zgodb Štartaj Slovenija. Na predstavitvenem pogovoru z ustvarjalci, ki bo v četrtek, 21. marca 2019, ob 18. uri, bodo predstavili njihove ustvarjalne procese in trenutno aktualen projekt, v katerem so združili svoje kreativne in podjetniške veščine. Sledilo bo odprtje pop-up trgovine, ki bo odprta tudi v  petek, 22. marca, od 10. do 18. ure, izdelki pa bodo na voljo po posebnih cenah.

V ciklu Pop-Upstart dogodkov, CzK vsak mesec gosti slovenske oblikovalce iz različnih področij kreativnega in kulturnega sektorja ter jim omogoča, da svoje izdelke predstavijo novemu, širšemu občinstvu. Na ta način spodbujajo podjetništvo kreativcev, predvsem s promocijo njihovih inovativnih, trajnostnih in oblikovno zanimivih produktov, ki ob tem predstavljajo svoje pristope k ustvarjanju, prodaji in trženju ter načine spopadanja s težavami, ki pri tem nastajajo.

Alja Horvat je slovenska ilustratorka, ki jo navdihujeta moda in glasba šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Že pri enaindvajsetih letih ji je s pomočjo družbenega omrežja Instagram uspelo zgraditi obetavno kariero in pridobiti številne kupce umetnin, predvsem iz Slovenje in Združenih držav Amerike. Trenutno ima na tem družbenem omrežju več kot šestindvajset tisoč sledilcev. Njena dela se osredotočajo na naravo, ljudi in modo, največkrat pa v njih zasledimo ženske v tropskih in magičnih krajih. Večina njenih ilustracij je narejenih digitalno, ustvarja pa tudi z gvašem in akrilom. Med njenimi strankami so znane znamke, kot so Ban.do, Causebox, CeliaB, prav tako pa smo jo lahko že zasledili pri Hautelooku, Goopu, Cosmopolitanu, TrendBiblu in v spletni trgovini Urban Outfitters.

 

Zulu Zion je mlada blagovna znamka, za katero stojita Miha in Dijana Rolc, mož in žena, ki kot dinamičen duo delujeta že vse od leta 2013. Svoje izkušnje z oblikovanjem in kreativo sta združila in ustvarila nogavice Zulu Zion, a ponudbi hitro dodala še druge modne dodatke in vsakoletni koledar. Navdih najdeta v nostalgiji svojega odraščanja in na različnih potovanjih po svetu, pa tudi doma. Zulu Zion je tako postal sinonim za barve in vzorce, ki skupaj ustvarijo modni kos, ki vas bo vedno znova spravil v dobro voljo.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si