Kako v poletnih mesecih učinkovito vlažiti občutljivo kožo?

Poletje in lepše vreme pogosto v nas zbudita boljše razpoloženje in nas motivirata, zaradi česar se preprosto počutimo bolje. Vendar pa sonce prinaša tudi »drugo« stran poletne zgodbe. Ni nam tuje dejstvo, da je koža na obrazu bolj občutljiva, ker je tanjša in bolj izpostavljena. Prav iz tega razloga bi morale kreme v poletnih mesecih imeti lažje teksture in zagotoviti boljše vlaženje, da bi nadomestile izgubljeno vlago zaradi vpliva sonca na kožo. Koža namreč vsebuje 70 % vode, vendar pa se določeni deli kože izsušijo hitreje in bolj kot drugi. To neravnovesje povzroča nastanek linij izsušenosti in videz utrujene polti. Nege, ki jih pogosto uporabljamo, ne zagotavljajo dolgotrajnega in optimalnega vlaženja, zato se koža izsuši. Grazia svetuje, da navlažite in nahranite občutljivo kožo obraza v teh poletnih dneh z izdelki iz La Roche Posay linije Hydraphase, ki jo sestavljajo:

HYDRAPHASE INTENSE je intenzivna vlažilna nega z dolgotrajno učinkovitostjo. Njena tehnologija celičnih vezi okrepi epidermalno kohezijo, ki omogoča dolgotrajno vlaženje. Namenjena je za izsušeno, mešano in občutljivo kožo, saj zaradi svoje obnovitvene formule spodbuja intenzivno vlaženje kože in krepi celično kohezijo, zaradi česar koža dalj časa zadrži vodo.

HYDRAPHASE UV INTENSE je nega za zelo učinkovito vlaženje občutljive kože. Nudi dolgotrajno učinkovitost in zagotavlja zaščito pred UV-žarki. Zahvaljujoč fragmentirani hialuronski kislini izboljša epidermalno kohezijo, zaradi katere se voda zadrži v koži, s čimer zagotovi izredno dolgotrajno vlaženje. Ta nega zagotavlja izboljšano zaščito pred UVA in UVB žarki ter tako pomaga zaščititi kožo pred poškodbami, ki jih povzroča vsakodnevno izpostavljanje soncu.

HYDRAPHASE INTENSE za področje okoli oči nudi zelo učinkovito vlaženje občutljive kože. Zahvaljujoč kofeinu in termalni vodi La Roche-Posay deluje proti oteklinam in nastanku temnih kolobarjev.

HYDRAPHASE INTENSE Serum je koncentrirani gel za vlaženje občutljive kože, ki blaži zategovanje kože. Zaradi visokega deleža termalne vode deluje pomirjujoče in preprečuje draženje kože.

Vlaženje občutljive kože v poletnih mesecih

Ker je občutljivo kožo treba vedno negovati, še posebej pa v poletnih mesecih, je La Roche-Posay pripravil posebno ponudbo v izbranih lekarnah: Ob nakupu izbranega izdelka iz linije Hydraphase prejmete darilo – termalno vodo La Roche-Posay v 50 ml pakiranju! Termalna voda je naravni antioksidant, ki pomirja občutljivo kožo, razdraženo zaradi delovanja zunanjih dejavnikov, in pomaga pri preprečevanju staranja kože.

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si