Kako zablesteti v kulinarični fotografiji?

screenshot_2016-12-15-14-37-45

December je tisti čas v letu, ko na mizo postavimo posebne praznične jedi. Nabor različnih izvrstnih prazničnih dobrot je pravi trenutek, da zablestite v kulinarični fotografiji. Za vas smo pripravili nekaj trikov, s katerimi boste ustvarili krasne fotografije, ki jih boste, poleg same hrane, seveda, z veseljem delili z družino in prijatelji.

Izberite primerno osvetlitev in postavitev

Pravilna osvetlitev je ključ za dobro fotografijo hrane. Svetloba ne sme biti preveč neposredna, zato je pametno izklopiti bliskavico na fotoaparatu. V zimskem času ni enostavno ujeti dobre dnevne svetlobe, zato si lahko pomagamo kar z namizno svetilko, na katero poveznemo dovolj debel bel papir, da razpršimo svetlobo. Fotografiranje hrane iz pogleda, ko sedimo za mizo, je lahko precej dolgočasno. Zato je morda bolje presenetiti s fotografijo iz nenavadnega kota, npr. vertikalno iz navpičnega položaja ali pa zgolj obris jedi iz zgornje perspektive mize. Pri tem vam lahko pomaga tudi tripod oz. trinožno stojalo.

c0058t01

Telefon z dobrim fotoaparatom

Za dobre fotografije pa je seveda pomemben tudi dober fotoaparat in ker imamo telefon vedno pri sebi, lahko fotografiramo kar z njim. Z odlično kamero se lahko pohvali Huawei P9, ki je združil moči z enim najboljših proizvajalcev fotografskih leč, Leico, zato zagotavlja odlično fotografijo. Ravno to je pri izbiri telefona še posebej navdušilo uporabnici Huaweijevega P9 Ajdo Sitar in Lorello Flego. “Huawei P9 je idealen telefon za žensko, ki išče praktičnost in trendi izgled. Zame je nepogrešljiv predvsem zaradi dvojne kamere, ki mi pride prav pri ustvarjanju fotografij v vsakodnevnem življenju,” je povedala Ajda, ki bo v prazničnem času fotografirala tudi hrano in se bo zagotovo poslužila enega izmed spodnjih trikov za boljšo fotografijo prazničnih jedi.

augu_9999_144

4 triki za najboljše posnetke hrane

Huawei P9 v Pro načinu omogoča ročno nastavitev izostritve. V primeru, ko fotografiramo iz bližine, globina pa ni tako velika in ob uporabi tripoda, je to najbolj priročen in natančen način.

Sveža hrana je tista, ki na fotografiji izgleda najbolje. Jed, ki je na krožniku že nekaj časa, bo zelo težko izgleda tako dobro kot tista, ki je bila ravnokar postrežena. Solati in sadju lahko nekaj dodatne svežine dodamo tudi tako, da nanjo poškropimo nekaj kapljic vode.

Majhne nepravilnosti izzovejo pozornost. Je omaka tam, kjer ne bi smela biti? Se je torta zdrobila med rezanjem? Takšne nepravilnosti je dobro postaviti v ospredje.

Majhne porcije hrane na krožniku izgledajo bolj privlačno, predvsem pa jih je lažje fotografirati.

augu_9999_35

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si