Kako zablesteti v novih čevljih?


Preden se podate v nakupovanje novih čevljev, morda tistih, ki ste jih pred kratkim videli v izložbi in vam od takrat preprosto ne gredo iz glave, morate najprej dobro premisliti o funkcionalnosti ter najpomembnejše o ohranjevanju zdravja nog. Res je, da nam je včasih videz na prvem mestu, a nikoli ne smete zanemariti udobja. Preberite nekaj osnovnih nasvetov, kako izbrati tiste prave.

Trgovino obiščite popoldne
Trgovine nikoli ne obiskujte dopoldne, saj se čez dan vaše stopalo naravno širi. Zato obstaja možnost, da vam bodo čevlji zvečer, ko jih boste doma še enkrat pomerili, čudežno preozki ali pa celo premajhni.

Vaš sopotnik pri izbiranju čevljev naj bodo nogavice
S seboj vedno vzemite par nogavic, ki jih nosite oziroma jih nameravate nositi vsak dan. Tako bo pomerjanje veliko bolj zanesljivo … in higienično.

Prepričajte se o velikosti stopala
V trgovini prosite prodajalca, naj pomeri vašo nogo. Njihova oblika, širina in številka se iz leta v leto spreminja. Če ugotovite, da je ena noga večja od druge, vedno kupite velikost, ki ustreza večji nogi. Obiščite trgovine, kjer ste prepričani, da si bo prodajalec za vas vzel čas ter vam pomagal pri izbiri.

Sprehod po trgovini
Ko izberete čevlje, ki vam najbolj ustrezajo, se z njimi sprehodite po trgovini. Preverite, ali se v njih dobro počutite, ali ima noga dovolj prostora. Čevlji vas ne smejo tiščati, stopalo ne sme drseti, pete pa se morajo popolnoma prilegati njihovi obliki. Vedeti morate, da se s časom in uporabo vsaki čevlji nekoliko zmehčajo, a naj vas to ne zavede.

Kakovost na prvem mestu
Prodajalca najprej povprašajte o kakovosti podplatov. Prepričajte se ali so dovolj trpežni, da vam bodo zagotovili zaščito pred trdimi in ostrimi predmeti, kot to zagotavljajo čevlji znamke Ara, le-te zagotavljajo tudi oblazinjenje, ki poskrbi, da se boste v njih počutili, kot da bi hodili po oblakih. Povprašajte še o kakovosti materiala čevlja, ki naj vam zagotavlja dober oprijem stopala ter zračno prepustnost.

Ali vam res popolnoma odgovarjajo?
Ko izberete čevlje, ki vam najbolj ustrezajo, se prepričajte še o njihovem videzu oziroma slogu. So vam všeč ter se v njih vidite hoditi po ulici ali mestu? Ali barva ustreza barvi vaših najljubših oblek, s katerimi bi jih nosili? Če je vaš odgovor potrdilen, potem ste našli svoje popolne čevlje.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si