Kam na izlet ta vikend?

Naša lepa Slovenija ponuja veliko kotičkov, ki so odlični za kratek vikend oddih ali pa za dnevni izlet. Če še razmišljate, kam bi se odpeljali ta vikend, smo za vas pripravili nekaj predlogov, ki vam bodo olajšali iskanje.

Pomurje: Ta del Slovenije je znan po zdraviliščih, zato bo odličen za tiste, ki bi se želeli malo namakati v bazenih. Če vam poležavanje v senci ne diši, pa Pomurje kljub temu ponuja veliko drugih možnosti. Obiščite pridelovalce bučnega olja, ki vam bodo pojasnili, kako pridobivajo to priljubljeno olje, oglejte si mline na veter, pojdite na lončarsko delavnico ali pa preprosto izklopite navigacijo in raziskujte prekrasno pokrajino. V tem delu Slovenije je tudi nekaj zanimivih muzejev, ne pozabite pa na razgledni stolp Vinarium.

Koroška: Z otroci se lahko odpravite v deželo škratov in v votlino kralja Matjaža pod Peco. Zanimive so tudi turistične kmetije in obisk čebelarske zbirke. Grad Ravne bo odličen za ljubitelje zgodovine in slikarstva, ena največjih znamenitostih teh krajev pa sta Huda lukna in turistični rudnik in muzej pod Peco.

Pustolovski park Otočec: V čudovitem okolišu Otočca boste uživali adrenalinski navdušenci, kjer so vam v pustolovskem parku na voljo štirje plezalni poligoni s skupno 45 postajami in 46 elementi spretnosti – za inovativno in razburljivo obliko rekreacije v naravi. Svet boste med krošnjami dreves doživeli iz ptičje perspektive, kar je svojevrstno doživetje.

Dravinjska dolina: Vsi opevajo krasne toskanske griče, ker marsikdo ne pozna prečudovite narave na Škalcah, kjer se nahaja vinska klet Zlati grič. Odpravite se na voden ogled kleti, potem pa se zapeljite še v Žičko Kartuzijo, nekdanji kartuzijanski samostan ali pa v dominikanski samostan v Studenicah.

Idej za izlete torej ne manjka – izberite destinacijo in se tja varno zapeljite z novo Škodo Fabio, ki ni le udobna, pač pa tudi izredno praktična. Na poti vam bo prišla prav navigacija in sistem SmartLink, ki omogoča preprosto povezljivost vašega telefona z avtomobilom – nad njim je navdušena tudi blogerka in bodoča mamica Eva Ahačevčič. Pa srečno pot!

Foto: Žiga Lovšin (naslovna), Katarina Veselič

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si