Kapsulna kolekcija ‘DIESEL UPCYCLING FOR 55DSL’

DIESEL je v sklopu Milano Fashion Week-a s ponosom predstavil kapsulno kolekcijo ‘DIESEL UPCYCLING FOR 55DSL’ , o kateri se govori še danes, mesec dni po njenem razkritju. 

DIESEL UPCYCLING FOR je prva velika pobuda, usklajena s strategijo podjetja DIESEL za odgovorno življenje, ki se osredotoča na zavezanost bolj trajnostni prihodnosti, vključno z redno nadgradnjo v proizvodnji in prilagajanjem spreminjajočemu se svetu, ki teži po odgovornih spremembah. Strategija temelji na štirih ključnih stebrih: Bodite alternativa, bodite za planet, proslavite individualnost in spodbujajte integriteto.

 

 

Up-cikliranje in ustvarjalna ponovna uporaba je postopek „preoblikovanja obstoječih izdelkov, odpadnih materialov in ​​odpadkov v nove izdelke z (dodano) vrednostjo“. Takšen način ravnanja z odpadnimi (tekstilnimi) izdelki omogoča zmanjšanje porabe surovin, zmanjšuje pa tudi uporabo energije, onesnaževanje zraka in vode ter emisije toplogrednih plinov – v bistvu gre za ustvarjanje nečesa novega z uporabo tistega, kar že imamo.

Blagovna znamka bo za vsako novo kolekcijo DIESEL UPCYCLING FOR imenovala različne oblikovalce in kreativne sodelavce, ki bodo realizirali modne trajnostne projekte. Njihov cilj je prikazati, kako je mogoče upcycling oz. up-cikliranje (ali kreativno nadgrajevanje) razlagati s kreativnostjo različnih oblikovalcev in raziskati neskončne možnosti kroženja materialov. Prva kolekcija v seriji DIESEL UPCYCLING FOR se začne s partnerjem: 55DSL. V pretekli reinterpretaciji so navdih črpali iz ikoničnega jeansa DIESEL, ki je ustvaril barvito in športno estetiko.

Podjetje se zavezuje k transparentnosti, ki je ključna za omenjeno kapsulno kolekcijo. Vsak oblačilni kos ima zato DIESEL UPCYCLING FOR 55DSL QR kodo, ki jo je mogoče skenirati, kupca pa usmeriti do vseh informacij o podrobni izdelavi njegovega oblačila.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Kapsulna kolekcija LIMITED EDITION DIESEL UPCYCLING FOR 55DSL je na voljo na njihovi uradni spletni strani diesel.com ter v izbranih vodilnih trgovinah DIESEL in v mreži izbranih prodajalcev po vsem svetu. V Sloveniji lahko DIESEL znamko najdete v Ljubljani, v poslovalnicah Emporium.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si