Karl za vedno

Hiše Chanel, Fendi in Karl Lagerfeld so združile moči in se večeraj še zadnjič poklonile svoji in naši modni ikoni Karlu Lagerfeldu.

Celotna prireditev je nastala izpod rok Roberta Carsena, ki je s svojim dizajnom, režijo in scenografijo, skozi serijo različnih videov iz oblikovalčevega življenja, prikazal mogočnost Karlove persone. Od izpovedi njegovih najbližjih, do pripovedi svetovno znanih imen zabavne industrije, katerih življenja je Karl zaznamoval tako ali drugače.

Tilda Swinton, Fanny Ardant, Cara Delevigne in Helen Mirren, Karlove prijateljice, so povabljenim prebrale izseke njegovih najljubših avtorjev, kot so Virginia Woolf, Stéphane Mallarmé, Colette in Edith Sitwell. Na odru niso manjkali neverjetni Jookin pleaselce Lil Buck, brilijantni violonist Charlie Siem, ki je odigral Paganinija, enega najljubših skladateljev Karlove mame Elizabeth. Argentinskemu koreografu Germanu Corneju, so je na odru pridružilo sedemnajst tango plesalcev in orkester iz Buenos Airesa, tango je bil namreč Karlov najljubši ples. Priznani pianist Lang Lang je zaigral Chopina na velike klavirju, ki ga je ob 150 letnici Steinwaya oblikoval Karl, seveda pa med ustvarjalci ni manjkal Pharrell Williams. 

Poleg fenomenalnih nastopov, si je 2500 gostov v Grand Palais lahko ogledalo razstavo 56ih povečanih portretov iz različnih obdobji Karlovega življenja in se velikemu oblikovalcu, modni ikoni in predvsem neverjetnemu talentu in umetniku skupaj še zadnjič poklonili v spomin.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si