Katarina M. Bajt, lepotna urednica GRAZIE ocenjuje serum Advanced Génifique

Ena od prednosti moje službe je, da sem nenehno v stiku z lepotnimi inovacijami, to pa pomeni tudi izjemno veliko možnosti za to, da preizkušam nove izdelke. Posledično me redko kateri izdelek zelo navduši, saj sem dokaj zahtevna uporabnica.

Vseeno je nujno povedati, da kljub temu ostajam realna – kozmetični izdelki ne delajo čudežev, sploh pa ne na kratki rok. Prepričana sem tudi, da je pogoj za njihovo učinkovito delovanje že sicer negovana koža.

Kaj pričakujem od ‘it’ kozmetičnega izdelka?

Moja koža je že vse življenje izredno suha in občutljiva. Zadnjih deset let so se večni suši pridružili še pigmentni madeži, ki so se začeli kot posledica hormonskih sprememb v nosečnostih, danes pa me zasledujejo na vsakem koraku, čeprav se panično skrivam pred soncem in za obraz dosledno uporabljam visok zaščitni faktor.

Nisem ena tistih žensk, ki bi se zadovoljile z enim serumom, eno dnevno in eno nočno kremo na kozmetični polički. Zakaj ne? Z leti sem ugotovila, da je bolje uporabiti več izdelkov, ki vsak posebej specifično targetirajo na določeno problematiko oziroma potrebo kože. S tem je verjetnost, da bo koža dobila vse potrebno, bistveno večja, kot če prepuščam delo enemu samemu čudežnemu izdelku. Od vseh svojih akterjev na polički torej pričakujem, da imajo aktivne učinkovine, ki ustrezajo moji koži. Želim si tudi, da dobro vlažijo. Serumi imajo že sami po sebi funkcijo globljega vlaženja, ker pa je moja koža na tem področju res trmasta, takoj opazim, ali izbranec res deluje v želeno smer.

O Advanced Génifique sem prebrala veliko pozitivnih mnenj tako strokovnjakov kot uporabnic. Ko je prišel v moje roke, sem imela tudi zato več pričakovanj, kot jih imam običajno pri novostih. Predvsem me je pritegnilo dejstvo, da vsebuje sestavine, ki aktivirajo mikrobiom kože, njeno naravno odpornost, ki koži pomaga do notranjega ravnovesja in jo spodbuja k samodelovanju. Če je koža v ravnovesju, torej med drugim pričakujem tudi to, da bo manj suha!

Steklenička

O prelepi embalaži seruma naj povem predvsem to, da je zelo dobro uravnotežena z odlično vsebino. Priznam, da mi je vsebina v takšnem primeru bistveno bolj pomembna od videza, a če je estetska stran dovršena, me to lahko kvečjemu še bolj zadovolji. Sem ena tistih žensk, ki so pač rade obkrožene z lepim!

Kako deluje?

Konsistenca: Lahka, gelasta tekstura, podobna običajnim serumom.

Občutek ob nanosu: Lahko se razmaže, všeč pa mi je, ker ga koža ne posrka v celoti, še preden mi uspe nanesti kremo. Kljub temu je bojazen, da bi mastil kožo, odveč. Odlično se tudi plasti z drugimi negovalnimi izdelki.

Dodatni plus: Uporaben je tudi kot primer pred nanosom tekoče podlage – koža dobi poseben sijaj, podlaga pa se razmaže zelo preprosto.

Učinki: Že pri prvi uporabi me je prepričal s tem, da je na koži pustil udobje. Tiste s suho kožo najbrž razumete, kakšen je občutek, ko nič ni dovolj. Všeč mi je tudi, da poenoti ten, koža pa dobi enakomernejši videz. Po 14 dneh uporabe lahko rečem, da je tekstura izboljšana, polt pa ima sijaj.

Vlaženje: Nalogo opravi odlično kot podlaga za nadaljnjo nego, všeč pa mi je tudi dodatek vitamina C, ki med drugim svetli hiperpigmentacije.

 

Advanced Génifique si s svojim učinkom vsekakor zasluži mesto med mojimi lepotnimi izbranci, komaj pa čakam, da bom porabila celega in morda opazila še kakšen čudež, ki ga Lancôme obljublja že po prvi uporabljeni steklenički!

 

Objavite svojo recenzijo:
V kolikor svoje recenzije ne bi mogli uspešno oddati oziroma vam ne prikazuje spodnjih komentarjev, pomeni, da niste prijavljeni v Facebook. Zaradi varovanja osebnih podatkov nova zakonodaja namreč zahteva, da se najprej prijavite v svoj Facebook račun.
Hvala!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si