Klet Puklavec Family Wines prejela rekordnih 13 medalj na Decanter World Wine Awards


V ormoški kleti Puklavec Family Wines so ponosni, da se lahko vsako leto pohvalijo z lepo zbirko medalj iz enega najuglednejših in največjih mednarodnih vinskih ocenjevanj Decanter World Wine Awards. Letošnje leto je prav posebno, saj je kleti prineslo rekordno število – kar 13 žlahtnih priznanj, med katerimi izstopa pet vin, ki so prejela 90 točk ali več in prejela srebrno medaljo. Med njimi sta tudi Renski rizling in Sivi pinot iz blagovne znamke Jeruzalem Ormož, ki sta priljubljeni vini med potrošniki in dostopni na policah večine trgovcev.

V vinski kleti Puklavec Family Wines izpolnjujejo poslanstvo, da bi čim več ljudi uživalo in doživelo njihova vina z zavedanjem, da ponudijo vrhunsko kvaliteto v vsaki steklenici, ne glede na cenovno pozicijo. Zato so vsako leto ponosni, da jim v izjemno zahtevni mednarodni konkurenci na ocenjevanju Decanter World Wine Awards, uspe osvojiti večje število medalj – v zadnjih treh letih kar 29. Še posebej zanimivo in pravzaprav redkost v Sloveniji pa je dejstvo, da lahko med vsemi temi medaljami najdete tudi tista vina, ki jih lahko zasledite pravzaprav v vsaki bolje založeni trgovini in uživate v potrjeno izjemni kakovosti vina.
Prvi izjemen uspeh na prestižnem vinskem ocenjevanju Decanter so dosegli leta 2016, ko je njihova najbolj prodajana buteljka Rumeni muškat iz linije Jeruzalem Ormož osvojila zlato. Zagotovo pa je bilo prelomno leto prav lani, ko so med drugim prejeli platinasto medaljo za Šipon iz ekskluzivne linije Seven Numbers in hkrati osvojili prestižni naziv “najboljše slovensko belo vino”.

Mitja Herga, direktor in glavni enolog kleti je ob ponovnem uspehu povedal: “Veseli smo, da vsako leto prejmemo večje število medalj na Decanterju. Prav konstantnost je dokaz, da izpolnjujemo vizijo g. Vladimirja Puklavca in hkrati dajemo zaobljubo ljubiteljem vina – pridelovati najboljše vino. Zasluga gre mojim sodelavcem, ki z izjemno pozornostjo in predanostjo prispevajo k vrhunski kvaliteti, vse od vinograda do dela v kleti, kjer z modernim pristopom nadgrajujemo tradicijo vinarske proizvodnje.”

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si