Ključ do popolne skodelice kave

Kavoljubi, poznate vse skrivnosti in trike odlične kave?

 

Nekateri sveže mleto in praženo (»turško«) kavo pijejo zaradi vonja. Drugi jo pijejo iz navade, tretji pa si ne predstavljajo začetka dneva brez nje. Če ste med njimi in iščete tisti pravi recept, kako skuhati najboljšo kavo doma, vam bomo zaupali skrivnost priprave tega opojnega napitka.

 

 

 

V prvi vrsti je pomembna izbira vrste kave glede na vaš okus, pri čemer sta bistveni dve osnovni vrsti: arabika in robusta. Slovenci v največji meri uživamo kavo arabika, ki je zaradi blagega in aromatičnega okusa najbolj priljubljena med kavoljubi. Manj priljubljena vrsta je robusta, ki se pri najbolj prodajanih kavah pojavlja v manjšem deležu.

 

 

Ni zgolj enega recepta

 

Tako kot je pri mnogih stvareh, tudi kuhanje kave nima samo enega pravega recepta. Nekateri pravijo, da mora vzkipeti sedemkrat, spet drugi, da le enkrat, tretji pa jo v lončku najprej suho prepražijo.

 

Kako pripraviti dobro kavo?

 

Skrivnost dobre kave je v tem, da je pripravljena v prijetnem vzdušju, točno tako, kot je všeč vam. Ni pomembno, ali jo pijete zjutraj ali po kosilu, sami ali v družbi prijateljev. Ko pristavite lonček z vodo in čez nekaj trenutkov zavre, dodajte svežo mleto kavo in pustite, da vas prevzame njen aromatičen vonj, ki se razširi po celem stanovanju. S skodelico opojno dišeče kave se udobno namestite in uživajte, pa naj bodo to ukradene jutranje minute ali popoldansko poležavanje.

 

 »Ni pomembno kako pripravite kavo. Lahko jo prevrete enkrat, lahko tudi sedemkrat, lahko ji dodate mleko in sladkor, najpomembnejše je, da bo všeč vam. Popolna skodelica kave je tista, ki je popolna za vas,« je dejal poskuševalec, ki skrbi za kakovost in odličen okus kave Barcaffè.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si