Ko mami blogerke združijo moči!

Blogerstvo ni več nekaj, kar najdemo samo v tujini. V poplavi blogov o modi, lepoti in kuhanju so v zadnjem času zavzeli svoje mesto mama blogi. Blogi, ki jih pišejo mame, imajo širok nabor tem – od vzgoje, receptov, ustvarjanj, razmišljanj, otroške opreme in potovanj, do rekreacije, partnerstva, družinskih odnosov in mode. Vse pogosteje blogi mamic prerastejo iz hobija v čisto resno službo in usklajevanje vseh obveznosti zahteva podporo. To podporo so se mami blogerke odločile poiskati med sabo enakimi – mami blogerke so združile moči in se podale novim, skupnim projektom naproti. Namesto da bi med seboj tekmovale, so izkoristile svojo žensko moč, veliko srce in smisel za organizacijo. V dobrem mesecu so postavile stran na Facebooku in Instagramu ter organizirale prav posebno srečanje. Prvi skupni dogodek se je 22. aprila odvijal na obrobju Ljubljane, na že dobro poznanem prostoru za piknike, imenovanem Piknik pri Kozolcu.

Nič kaj spomladanske temperature niso ovirale njihovega navdušenja nad dejstvom, da so se končno srečale tudi v živo. Kar 42 mama blogerk je kovalo načrte za prihodnost, se spoznavalo in iskalo nove možnosti povezovanj. Dve uri sta v dobri družbi minili prehitro in na vrsti je bil odločilen trenutek, ki so ga kot glavni razlog njihovega dogodka vse nestrpno pričakovale.

Svoje občutke ob uspešnem prvem srečanju je pobudnica za nastanek skupine napisala na povezavi: http://www.mamiblogerke.si/projekti/42-mami-blogerk-na-kupu-in-samo-3- ure-casa/

Točno ob dvanajstih je na svetovnem spletu postala aktivna stran mamiblogerke.si – stran, kjer je bralcem na voljo tedenski izbor najboljših zapisov slovenskih mami blogerk. Objave, napisane z vso ljubeznijo, ki jo mame premorejo, nas popeljejo do smeha, solz in rešitev. Marsikatere materinske težave so zdaj zbrane na enem mestu. Mestu, kjer bo vsak bralec našel nekaj zase.

Čeprav so prvotno načrtovale, da bodo po objavi spletne strani samo nazdravile in se počasi odpravile vsaka proti svojemu domu in družinam, jih je toliko pozitivne energije, kot jo premorejo mamice, ki jih zraven ljubezni do otrok veže tudi ljubezen do pisanja, zadržalo skupaj še dolgo v popoldne. Polne vtisov, novih poznanstev in energije že dnevno ustvarjajo nove zapise in posodabljajo njihovega skupnega »otroka« – mamiblogerke.si.

Foto: NLP Studio

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si