Ko pri vas doma zadiši po celem svetu

Ali veste, koliko različnih dejavnikov vpliva na kakovost kave?

Sorta rastline, temperatura, vlažnost, način obiranja in sušenja, način praženja in mletja – vsak korak ima svojo vlogo pri končnem okusu in aromi kave, ki jo pijemo. Ravno zato Nespresso poskrbi za celoten proces, tako recimo le dva odstotka kavnih zrn iz vsega sveta izpolnjuje visoke standarde njegove proizvodnje.

Najbolj kakovostna kavna zrna so iz plodov Arabike in Robuste, ki rastejo med severno in južno poloblo. Arome in okusi prihajajo iz različnih dežel, Nespresso pa jih pripelje v naše domove.

Potopite se v raziskovanje teh dežel in obogatite svoje čute z novimi izkušnjami s kavo. Master Origin je nova linija single origin kav, ki so jih ustvarili najboljši mojstri iz različnih delov sveta, od katerih ima vsaka poseben okus in aromo.

Ustvarjena v megleni džungli na severu otoka Sumatra, s pomočjo gojiteljev, ki so izpopolnili umetnost mokrega luščenja, Indonezija je eksotična kava z bogatim, žametnim telesom in divjimi lesnatimi notami. Etiopija prinaša lahke note sadne marmelade in cvetov pomaranče. Kolumbija,  zori na vejah veliko dlje, nato pa se posamično, ročno obere na dan, ko je popolnoma pripravljena. Je klasična, pozno obrana kava z živimi, vinskimi notami rdečih in jagodičastih sadežev.

Če je vaša izbira Indija, se pripravite na intenzivno, aromatično skodelico kave z vrsto začinjenih, lesnatih not. V celoti je izpostavljena vlažnim monsunskim vetrovom in močni indijski vročini, da ustvari robusten, močan značaj. Ali morda Nikaragva – previdno obračana na soncu, da absorbira svoje naravne sladkorje. Posebno uravnotežena črna medena black-honey kava z gladko, satenasto teksturo in sladkim okusom žit. In to je le pet od skupno 25 različnih okusov, od katerih je vsak, tako kot Nespresso kapsula, proizveden v enem od najsodobnejših proizvodnih centrov v Švici.

Za druge okuse obiščite www.nespresso.si in uživajte v potovanju skozi arome. Za nasvet ali pomoč v zvezi z vašimi Nespresso izkušnjami se lahko obrnete tudi na podporo Nespresso klicnega centra  na telefonski številki 0800 1670.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si