Ko vas nekdo obsoja, ni problem v vas, ampak v njih samih.

13695714_10153868333420914_1412061371_n

Ko vas nekdo obsoja, ni problem v vas, ampak v njih samih. Njihove sodbe so sad njihovih nesigurnosti, omejitev in potreb.

Velika večina ljudi je danes na žalost zelo negativno sprogramiranih (kar je odraz družbe in medijev). Ves čas so skoncentrirani na napake, na to, kako je vse okoli njih grozno in slabo. Sodijo in obsojajo sebe in druge. Nikoli niso dovolj dobri sami zase in prav tako to manjvrednost, nezadostnost vidijo v drugih. Sramujejo se delov sebe, se ne sprejemajo, se obsojajo in včasih celo sovražijo. Da pa bi lahko lažje shajali sami s sabo, te iste (če je možno, da se še bolj potolažijo, pa še hujše) napake iščejo v drugih.

Zapomnite si, da je le to, kar drugi kritizirajo in ne sprejemajo pri vas, točno tisto, kar najbolj sovražijo in ne sprejemajo pri samih sebi.

To naj bo vodilo tudi za vas same. Dovolite si samorefleksijo. Ko vas neka oseba spravi iz tira, se vprašajte, zakaj je temu tako. Kaj vas ta oseba uči in vam kaže? Kaj je tisto, česar nimate razrešenega pri samih sebi? Na tej poti pa je potrebna popolna iskrenost do samega sebe in dejstvo, da si dovolite videti resnico, stvari takšne, kot so – konec zanikanja in zatiskanja oči, torej. Dovolite si videti stvari tudi iz druge perspektive. Vse stari so na koncu odvisne od vaše percepcije. Odločite se za resnico, odločite se za rast, odločite se za sebe.

Ogledala so tista, ki nas v medsebojnih odnosih največ učijo, če smo se seveda pripravljeni poglobiti in zazreti v sebe, ne le kazati s prstom na druge ❤

Vaša Tjaša Marin za MOUSSE DE MARIN

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si