Ko zvoki balkana zvenijo povsem drugače!

Balkan Boys predstavljajo pravi duh balkana, ki se spaja z rumbo, ska, gipsy, swing in reggae ritmi.

Balkan Boys pravi energični duh balkana predstavljajo v svojem novem pozitivnem videospotu in skladbi Oj mala. Videospot so posneli kar na ladjici, s katero so se v poskočnih trubaških ritmih ob dobri hrani in pijači popeljali po Ljubljanici, s seboj pa popeljali skupino mladostno razigranih babic. 

V novem videospotu ponovno dokazujejo, da niso navadna balkan skupina, saj z energičnim odrskim nastopom pokažejo, kaj se zgodi, ko zvok balkana zmešamo z ritmi, kot so rumba, ska, gipsy, swing in reggae. Ob plesu, odrski energiji, odlični improvizaciji in hkrati naštudiranem repertoarju, ki krasijo njihove koncerte in ustvarjanje, poslušalci začutijo svet balkana na popolnoma novi ravni!

Balkan pop fusion

Balkan Boys v svojih pesmih na svež, inovativen in sebi lasten način ohranjajo idejo balkanske glasbe, prepleteno z ritmi ska-ja in rumbe. Mešanico raznovrstnih ritmov, ki jim je skupna balkanska nota, so nazadnje predstavili na albumu Radio Me Gusta (2015). Skupino na čelu s frontmanom Rokom Nemaničem odlikuje pretanjen občutek za publiko, vse pa se je začelo leta 2007, ko je pevec in trobentač Rok Nemanič Nemo prvič obiskal srce trubaške glasbe in energije – festival Gučo, kjer je začutil povezovalno moč balkanske glasbe.

foto: Jana Šnuderl, Amadeja Smrekar

 

Tekom delovanja so redno koncertirali in pri številnih projektih sodelovali s prepoznavnimi imeni slovenskega in tujega glasbenega prostora, kot so: Vlado Kreslin, Zlatan Čordić – Zlatko, Hari Mata Hari, Klemen Slakonja in Lado Bizovičar.

Balkan Boys v prihajajočem 2019 praznujejo 10 let delovanja in načrtujejo še veliko presenečenj, saj pripravljajo že novi album, v maju 2019 pa se bodo odpravili na mini turnejo po Nemčiji, kjer bodo nastopili tudi na festivalu Jazzfest Gronau 2019. V letošnjem letu jih še lahko ujamete na koncertih po Sloveniji: 13.11. – Maribor, 27. 11. – Ljubljana, 14.12. – Ljubljana in 23.12. – Divača.

foto: Jana Šnuderl, Amadeja Smrekar

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si