Koktajl mimoza z lubenico


Nežni mehurčki, prelepa barva in čisti užitek. Vse to je koktajl mimoza, ki je ime dobil po nežnih cvetovih, na katere spominja s svojo barvo. Odličen koktajl za kosilo, vse zabave in posebne priložnosti.

Mimoze se po navadi pijejo v času kosila, ob tem pa je mimoza odličen koktajl tudi za vse zabave in posebne priložnosti. Tradicionalno so narejene iz sveže stisnjenega pomarančnega soka, v katerega se doda penina. Toda zakaj tokrat ne bi zamenjali pomaranč z lubenico za pravo poletno vzdušje? Vse, kar potrebujete, je lubenica, limeta in penina.

Sestavine:
– 1 skodelica sveže iztisnjenega soka limete
– ¼ lubenice (ki jo predhodno razkoščičite in razrežete na koščke)
– penina (priporočamo Konjiško belo penino vinske kleti Zlati Grič)
– nekaj kosov lubenice za okras

Priprava:
Odstranite meso iz lubenice, razkoščičite ga in zamrznite. Pred serviranjem dajte lubenico v mešalnik, dodajte sok limete, prelijte v visoke ozke kozarce (ali kozarce po želji) in končajte s penino.

Uživajte v pravem poletnem osvežilnem koktajlu!

Nasvet:
Optimalna temperatura za serviranje penine je med 6 in 8 stopinj Celzija.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si