Kolekcija H&M Conscious Exclusive A/W20 raziskuje lepoto »odpadkov«

V kolekciji H&M Conscious Exclusive A/W20 so izvrstni kosi izdelani iz trajnostnih materialov, pridobljenih iz odpadkov. Kar se običajno zavrže, se namerno spremeni v zaklade, ki jih je treba ljubiti in ceniti. To nam omogoča, da cenimo potencial odpadkov in se zgledujemo po ustvarjalnosti, ki izhaja iz potrebe po ponovni uporabi stvari. Kolekcija Conscious Exclusive A/W20 bo na voljo na hm.com od 1. decembra dalje.

Kolekcija A/W20, ki dobesedno ustvarja lepoto iz odpadkov, vključuje inovativne tkanine in procese, ki spreminjajo odpadke rastlinskega izvora v naravna vlakna, tkanine iz trajnostno pridobljene lesne kaše ali pa uporabljajo edinstven proces garment-to-garment. Materiale lahko najdemo v ženskih oblačilih kot so razkošne večerne obleke v črnem in zelenem žakardnem taftu, rumenem žakardu ali okrašenimi s prašno zelenimi rožami, pomešanimi z obsežnimi zgornjimi deli in krojenimi detajli. Dramatičen volumen, mehke strukturirane oblike in glamurozni naborki v močnem podtonu ustvarijo temno privlačen videz in občutek. V kolekcijo Conscious Exclusive se vračajo moška oblačila, s klasičnim smokingom, luksuzno obleko, srajco in jakno v rumenem žakardu.

“Pri kolekciji za A/W20 smo si zares želeli osredotočiti na odpadke – premikati meje ustvarjalnosti in trajnostne mode. Posledično so kosi iz kolekcije izdelani iz zares čudovitih materialov, pridobljenih iz odpadkov. Delati s takšno preobrazbo in imeti možnost komunicirati z našimi kupci skozi lepoto, upamo, da odpadki lahko postanejo del prihodnosti trajnostne mode,” pravi Ann-Sofie Johansson, kreativna svetovalka pri H&M.

Modni dodatki vključujejo edgy kratke ogrlice, uhane in sponke za čevlje iz recikliranih kovin ter sončna očala, narejena iz Made of Air®, materiala, ki je delno izdelan iz odpadne biomase. Čevlje lahko nosite kot odprte ali škornje z odstranljivim delom, narejenim iz VEGEA™, veganskega usnja, delno izdelanega iz vinskih stranskih izdelkov. Za potiske v celotni kolekciji je bil navdih črpan iz cvetličnih tapet, ki so se s časom odlepile, ali tapserije iz pretekih dni, medtem ko cvetlični našitki in vešče aludirajo tako na življenje kot tudi propadanje. Poleg tega bosta dve H&M prodajalni v Stockholmu in Berlinu ponujali storitev najema šestih različnih kosov iz kolekcije A/W20 – nekateri kosi so edinstveni samo za storitev najema, medtem ko so drugi izdelani v ekskluzivnih barvnih odtenkih.

Kampanja Conscious Exclusive A/W20 nas spodbuja, da “nosimo odpadke” in spremenimo modo. Zvezda kampanje je Zinnia Kumar, rojena Avstralka, ki v Londonu dela kot ekologinja, aktivistka in manekenka.

“Navdušena sem, da sem lahko del kampanje Conscious Exclusive, še posebej, ker H&M utira pot trajnostnim kolekcijam, da postanejo norma industrije. Kot potrošniki nam ne bo več treba izbirati med modo in trajnostnostjo, saj bosta postali eno. Kot ekologinja, ki dela v svetu mode, me to navdaja z upanjem,” pravi Zinnia Kumar, ekologinja, aktivistka in manekenka.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si