Koncert ob 83. rojstnem dnevu kralja rock’n’rolla

17. januarja 2018 v Cvetličarno prihajajo skupine Sam’s Fever, The Imperials, Dennis Jale in TCB band – The Original Band of Elvis Presley z Elvisovimi glasbeniki, kot so James Burton, Glen D. Hardin in Ronnie Tutt, ki so Elvisa spremljali od leta 1969 pa vse do njegove smrti v letu 1977.

Prisluhnili bomo najznamenitejšim Elvisovim uspešnicam, kot so: Love Me Tender, Suspicious Minds, In The Ghetto, Always on My Mind, Are You Lonesome Tonight, It’s Now or Never, Heartbreak Hotel, Blue Suede Shoes, I Can’t Stop Loving You in mnogim drugim.
Slovenska skupina Sam’s Fever si je leta 2015 z zmago na tekmovanju na European Elvis Festivalu v Bad Nauheimu (Nemčija) prislužila naziv najboljšega cover banda Elvisa Presleya v Evropi. Bogato dediščino rock & rolla nadaljuje predvsem skozi svoje lastne izvirne interpretacije, v navdih pa jim je Elvisovo ustvarjanje po letu 1968, ko je koncertiral z orkestrom. Dennis Jale, eden najboljših avstrijskih rock performerjev, je uspešno stopil v čevlje legendarnega kralja rock’n’rolla in skupaj s člani TCB band – The Original Band of Elvis Presley na odru pričaral doživetje zlatih časov rock’n’rolla in največjih hitov Elvisa Presleya. Elvis je gojil tudi veliko ljubezen do gospel glasbe, tako bodo na odru Cvetličarne nastopili tudi gospel pevci The Imperials, ki so Kralja spremljali med leti 1969 in 1972 ter z njim posneli tudi nagrajeni gospel album “How Great Thou Art“.
Dan pred koncertom, 16. januarja, bo v Kavarni Hotela Union organizirana posebna predkoncertna zabava, kjer se boste lahko podružili s člani TCB banda, nastopil pa bo tudi priznani madžarski impersonator Elvisa Peter Andorai in The Graceband.
Nepozabni Elvis Presley je s svojim glasbenim stilom, nastopanjem in glasom zaznamoval svet glasbe vse do danes. Z izjemnostjo in drugačnostjo se je prebil v sam vrh glasbene scene in postal glasbena ikona, ki je zaznamovala čas 20. stoletja. Pripravite se na največje uspešnice kralja rock’n’rolla – 17. januarja v Cvetličarni!
Do glasbene poslastice v Cvetličarni pa uživajte ob poslušanju Elvisove kultne uspešnice Always on My Mind.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si