Kreativni december v Mariboru – POP-UPSTART predstavlja OLOOP DESIGN

DECEMBRSKI POP-UPSTART PREDSTAVLJA OLOOP DESIGN, POLONO POKLUKAR IN BORUTA POPENKA

Projektna pisarna Centra za kreativnost (CzK) v Mariboru nadaljuje z nizom dvodnevnih pop-up dogodkov, kjer vsak mesec svoje izdelke predstavljajo in prodajajo slovenski oblikovalci iz različnih področij kreativnega in kulturnega sektorja. Tokrat se bodo predstavili Oloop design, Polona Poklukar in Borut Popenko, ki vsak na svojem področju vizualne umetnosti delujejo že vrsto let ter z nagrajenimi projekti doma in v tujini dosegajo vrhunske rezultate in mednarodno prepoznavnost.

OLOOP DESIGN

Vsakomesečni dogodek je namenjen spodbujanju podjetništva kreativcev, predvsem s promocijo njihovih inovativnih, trajnostnih in oblikovno zanimivih produktov. Tokratni dogodek se bo začel v četrtek, 6. decembra 2018, ob 18. uri, v Projektni pisarni CzK v Mariboru. Odprtje prodajne pop-up razstave bo pospremil uvodni pogovor, v katerem bodo ustvarjalci predstavili svoje pristope k ustvarjanju, prodaji in trženju, ter izzive s katerimi se pri tem soočajo.

Avtorsko skupino Oloop Design sestavljajo tri umetnice, Katja Burger, Tjaša Bavcon in Jasmina Ferček, ki pod skupnim imenom delujejo od leta 2003. Aktivne so na področjih produktnega oblikovanja, oblikovanja prostorskih postavitev in tekstilne umetnosti, obenem pa vodijo usposabljanja, predavanja in delavnice ter oblikovanje povezujejo z družbeno angažiranimi projekti. Kot so zapisale,

“ta neverjetna moč naših rok – da izražajo, ustvarjajo, materializirajo stvari, ki se porodijo v nas – nas vedno znova fascinira. S tem ko se posameznik zave moči svojih rok, krepi lastno voljo do življenja, samozaupanje in vero vase. Hkrati se zave, da so roke eno njegovih izraznih sredstev, s katerim ureja in spreminja svet okoli sebe.”

Polona Poklukar

V petek, 7. decembra, ob 10.30, bodo moč svojih rok lahko preizkusili tudi obiskovalci na delavnici kvačkanja preproge, manjše različice tekstilne instalacije v nastajanju z naslovom Povezave, ki od leta 2012 potuje po mestih v širši regiji. Predhodno prijavljeni se bodo naučili osnov izdelave preproge in na njej posedeli, cena delavnice pa je 20 eur na osebo in se poravna ob prihodu.

Svoje izdelke bosta predstavila in prodajala tudi vizualni umetnik Borut Popenko in oblikovalka unikatov Polona Poklukar, partnerja v zasebnem življenju in občasni tandem pri skupnih umetniških projektih. Eden izmed njunih skupnih projektov je tudi senčnik Diamant, ki ga bosta predstavila na dogodku.

 

Program dogodka:

Predstavitev in pop-up shop / četrtek, 6.12. od 18.00 do 22.00

Pop-up shop / petek, 7.12. od 10.00 do 18.00

Delavnica kvačkanja preproge z Oloop Design / petek, 7.12. od 10.30 do 12.00

Borut Popenko in Polona Poklukar

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si