Umetnost in poletje – dobimo se na Križevniški!

»KRIŽEVNIŠKI KV’ART«
Dan križevniškega soseda, sreda, 24. junij 2020

Križevniška lepotica se je zbudila iz sna. Zima, ki jo je podaljšala koronska kriza in zaznamoval junijski dež, se počasi  preveša v poletje. In čas je za Dan križevniškega soseda. Letos bo zelo drugačen, saj bomo iz enega naredili kar 10 dni, ki jih bomo napolnili s kulturo in dogajanjem na ulici.

 

Križevniška ulica. Foto: Matic Ovsenik


Prvi dan in ozelenitev ter odprtje klopi s svežo poezijo, bo v sredo, 24. junija od 18.00 do 23.00

Med epidemijo korone smo razpisali literarni natečaj, na katerega je kar 69 pesnic in pesnikov poslalo svojo pesem za objavo na križevniških klopeh.
Žirija v sestavi Anja Golob, Ivica Buljan in Robert Waltl, je izbrala devet pesmi, ki jih je oblikovala vizualna umetnica Toni Soprano Meneglejte in so že na ogled na naših klopeh.
V juliju in avgustu bomo tako pripravili še 9 literarnih večerov izbranih pesnic in pesnikov, ki jim bodo družbo delali igralci in glasbeniki. Izbrani avtorji in pesmi so: Maruša Mugerli: Mačke, Marjanca Kočevar: Ovulacija, Saša Pavček: Korzet besed, Tibor Hrs: Osnovno gorivo, Maja Burja: Materinski nagon, Peter Rezman: Pogreb počez poseka Dreves, Aljaž Primožič: Včasih se prepirava kdo od naju, Miha Marek: Zlata ribica, Ana Alagory: A bike ride.

 

Prvi, osrednji dan Križevniškega soseda bo v sredo, 24. junija, ko bomo ob 18h za otroke in njihove spremljevalce odigrali lutkovno predstavo Korenčkov palček (igra: Jose.), v primeru dežja bo predstava v dvorani Mini teatra.

Ob 19h pa bomo odprli naše nove klopi in povabili vse, ki želijo, da prinesejo na Križevniško kakšno cvetlico ali drevo. Letos smo se odločili, da bomo v cevtju vrtnic, saj nam je Turizem Ljubljana podaril 10 vrtnic Ljubljana, dva soseda pa sta dodatno kupila še nekaj izjemno lepih vrtnic, ki nas že mesec dni navdušujejo.
Ob 19.30 bo dramska igralka Barbara Vidović iz gledališča Talija za otroke prebirala pravljice.
Z nami bodo letos tudi skrivnostne skupine kostumiranih gostov iz preteklosti in iz domišljije – verjemite to bo zelo zabavno in nenavadno.
Ob 20h bo nastopil glasbena skupina ANBOT .

Slavje na ulici bo zaključeno okoli 23 ure. Vsi dogodki so brezplačni. Pijača in hrana bo po zmernih cenah, v Shambali bo na voljo odličen kari.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si