La Roche-Posay: Dvojno delovanje proti staranju

Staranje kože je kompleksen pojav, ki hkrati vključuje dva klinično in biološko neodvisna procesa: endogeno ali kronološko staranje in eksogeno staranje oziroma staranje, ki ga povzročajo zunanji dejavniki. La Roche-Posayjev odgovor na težave staranja občutljive kože je linija izdelkov Redermic, ki vsebujejo vrhunske aktivne sestavine. S kombinacijo vrhunskih dermatoloških sestavin, retinola in vitamina C, prilagojenih za občutljivo kožo, izdelki iz linije Redermic R in Redermic C predstavljajo celovit program za preprečevanje in odpravljanje znakov staranja kože.

Staranje kože je proces, ki ga ni mogoče zaustaviti, s pravilno nego in preprečevanjem pa ga lahko ublažimo. Da bi upočasnili učinke staranja naše kože, moramo najprej razumeti procese, ki vplivajo na staranje, povzročajo pa jih lahko tako notranji kot zunanji dejavniki.

  • KRONOLOŠKO ali endogeno staranje je gensko programiran mehanizem. Zanj je značilno počasno in nepovratno propadanje tkiva, kar vodi do napredujočih bioloških sprememb. Znaki kronološkega staranja so drobne gubice, tanka in prozorna koža, izguba podpornega maščobnega tkiva, koščena struktura obraza, suha koža in nezmožnost lojnih žlez, da zadostno hladijo kožo.
  • FOTOSTARANJE ali eksogeno staranje povzročajo vplivi iz okolja. Pojavi se kot posledica izpostavljenosti okoljskim vplivom, vključno s sevanjem sonca, natančneje UV-žarkom. Na območjih, ki so bila izpostavljena soncu, se poškodbe kože, ki jih povzroča fotostaranje, pomešajo s poškodbami, ki so nastale zaradi kronološkega staranja.

 

POSEBNE TEŽAVE OBČUTLJIVE KOŽE SO POVEZANE Z NEGAMI PROTI STARANJU

V skladu z ugotovitvami o staranju kože in dejavniki, ki vplivajo na staranje, vendar ob spoštovanju občutljive kože, so laboratoriji La Roche-Posay razvili linijo izdelkov REDERMIC, ki delujejo proti notranjim (kronološkim) in zunanjim (fotostaranju) dejavnikom staranja kože z naprednimi dermatološkimi aktivnimi sestavinami, ki so prilagojene za občutljivo kožo. Rezultat: prezgodnje starostne lise se zmanjšajo, polt je bolj enakomerna, drobne gubice so zglajene, globoke gube popravljene, koža je bolj čvrsta in njena tekstura je izboljšana (pore so ožje in manj vidne).

Redermic C za obraz in Redermic C za oči vsebujeta čisti, okrepljeni vitamin C, ki deluje na gube, čvrstost in enakomerno polt občutljive kože obraza. Izdelek blaži znake staranja kože: popravlja globoke gube, izravnava polt in zmanjšuje rdečico. Zahvaljujoč čistemu vitaminu C je koža v trenutku videti bolj čvrsta in polna. Njegov učinek dodatno izboljšuje delovanje manoze, sladkorja, ki spodbuja kompaktnost kože in intenzivno izravnava polt. Poleg vitamina C nega Redermic C vsebuje kombinacijo koristnih aktivnih sestavin za takojšnje vidne rezultate: fragmentirano hialuronsko kislino z izjemno sposobnostjo zadrževanja vode za učinek glajenja ter Madecassoside, Neurosensine in termalno vodo La Roche-Posay, ki so posebej prilagojene za občutljivo kožo za še večjo učinkovitost. Izdelek je na voljo v obliki dnevne nege za suho in za normalno do mešano kožo ter v obliki nege za predel okoli oči, Redermic C eyes.

REDERMIC-C_Tube-Soin-40ml-FRGB-det REDERMIC C YEUX_Tube Soin 40ml-FRGB-det_small

Kako uporabljati nego Redermic C? Vsako jutro (in/ali vsak večer)

Redermic R za obraz in Redemic R za oči je prvi La Roche-Posayjev retinol za občutljivo kožo: ta intenzivni korektivni koncentrat popravlja klinične znake fotostaranja, kot so poudarjene gube, prezgodnje starostne pege in groba koža z neenakomerno poltjo. Retinol je dermatološki standard v boju proti fotostaranju, ki stimulira sintezo kolagena in elastina ter tako vidno zmanjša globino gub. Redermic R predstavlja prvi La Roche-Posayjev retinol za občutljivo kožo: retinol s postopnim sproščanjem je nova generacija molekule, ki postopoma sprošča retinol in s tem spoštuje tolerančni prag občutljive kože. Skupaj z LHA (lipo-hidroksi kislino) za preoblikovanje kože in glajenje gub nega Redermic R nudi intenzivno korekcijo znakov staranja občutljive kože. Izdelek je na voljo v obliki nege za suho in za normalno do mešano kožo ter v obliki nege za predel okoli oči, Redermic R eyes.

REDERMIC R YEUX_Tube Correcteur 15ml-FRGB+ombre_small REDERMIC R_Tube Correcteur 30ml-FRGB-det_small

Kako uporabljati nego Redermic R? Priporoča se uporaba vsak večer (ali vsako jutro kot dopolnilna nega poleg kreme za zaščito pred soncem z zaščitnim faktorjem SPF > 15)

Izdelke Redermic lahko uporabljate samostojno, če pa jih uporabljate istočasno (Redermic C za obraz, Redermic C za oči zjutraj ter Redermic R za obraz in Redermic R za oči), predstavljajo popolno rutino s komplementarnim in okrepljenim delovanjem. REDERMIC [R] popravlja klinične znake fotostaranja kože: poudarjene gube, prezgodnje starostne pege, hrapavo kožo z neenakomerno poltjo. REDERMIC [C] popravlja znake naravnega staranja kože: gube, izgubo čvrstosti in neenakomerno polt.

Za več informacij o izdelkih, nasvete strokovnjakov in izkušnje uporabnikov obiščite www.laroche-posay.si

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si