LA ROCHE-POSAY ponuja rešitev za atopično kožo

LIPIKAR-SYNDET_400ml-detDanes samo v Evropi več kot 50 milijonov ljudi trpi zaradi kože, nagnjene k atopiji: ta tip izrazito suhe kože postaja vse večja težava odraslih in otrok širom sveta. Atopijski ekcem ali atopijski dermatitis je pogosta kožna bolezen, ki se običajno pojavi v starosti okrog treh mesecev, razvije pa se lahko tudi že prej. Osebe s kožo, nagnjeno k atopiji, trpijo zaradi nenehnega občutka srbečice, draženja in izjemne suhosti kože. Z inovativno študijo je La Roche-Posay uspel dokazati pomen MIKROBIOMA pri atopijskem dermatitisu. Mikrobiom je skupno ime za ekosistem mikrobov, ki je prisoten na koži vsake osebe, njegova sestava pa se bistveno spreminja tekom intenziviranja simptomov: raznolikost mikrobioma je pokazatelj zdrave kože.

Pri atopičnih pacientih je raznolikost mikrobioma na koži manjša kot pri zdravih osebah; majhna bakterijska raznolikost je znak atopije in je povezana z resnostjo atopijskega dermatitisa. Da koži zagotovimo zaščito pred poslabšanjem suhosti in razvojem atopijskega dermatitisa, moramo torej poskrbeti za obnovo zaščitne pregrade kože in vzpostavitev ravnovesja kožnega mikrobioma.

Balzam LIPIKAR BAUME AP+ koži povrne lipide in deluje proti draženju in srbečici. Takoj pomiri občutljivo kožo in pripomore, da se faze poslabšanja suhosti kože redkeje pojavljajo. Izdelek vsebuje novo, inovativno aktivno sestavino Aqua Posae Filiformis, ki pomaga delovati na odločilne dejavnike pri koži, nagnjeni k atopiji: ponovno vzpostavi in stabilizira ravnovesje kožnega mikrobioma ter obnavlja in ohranja zaščitno funkcijo kožne pregrade. Nova tekstura se hitro vpije, je nemastna in nelepljiva, ter kožo naredi mehko in ji nudi dolgotrajno ugodje. Izdelek je primeren za izrazito suho kožo dojenčkov, otrok in odraslih, kožo, nagnjeno k srbečici, in kožo, nagnjeno k atopiji. Enkrat dnevno ga nanesemo na telo in/ali obraz.

Za suho in razdraženo kožo je poleg ustrezne nege bistveno tudi izvajanje pravilne in redne higiene, zato je prav tako pomembno, katere izdelke izbiramo za njeno umivanje.
LIPIKAR SYNDET je kremni gel za umivanje obraza in telesa z visoko toleranco, namenjen izrazito suhi, razdraženi koži, ki srbi, in koži, ki je hitro razdražena. Pomaga ohraniti zaščitno plast kože in ustvari občutek ugodja. Majhno količino izdelka nanesemo na vlažno kožo, ga nežno vmasiramo in speremo.

LIPIKAR-SYNDET_400ml-det
LIPIKAR OLJE za umivanje telesa povrne lipide in obnavlja zaščitno pregrado kože. Prilagojen je za vsakodnevno uporabo in primeren za vmesna obdobja med akutnimi vnetji pri atopiji. Priporočljivo je, da nekaj kapljic izdelka nanesete na dlan in ga razmažete po mokri koži. Če gre za kopanje, dodajte vodi za kopanje 2 do 3 pokrovčke olja, nato nežno sperite in se osušite brez drgnjenja.

LIPIKAR-Huile-Lavante_400ml-det

LA ROCHE-POSAY NAGRAJUJE ZVESTOBO
Nega suhe in razdražene kože se začne s pravilno in redno higieno z nežnimi izdelki brez mil in parabenov, ki ne povzročajo dodatnega draženja kože. Zato La Roche-Posay potrošnikom ob vsakem nakupu balzama Lipikar Baume AP+ (400 ml) podari izdelek Lipikar Syndet (100 ml), kremni gel za umivanje obraza in telesa za zelo suho, razdraženo kožo in kožo, nagnjeno k atopiji. Lipikar Syndet nežno očisti kožo, ublaži razdraženost in zmanjša srbečico. Obogaten je s karitejevim maslom in glicerolom za zmanjšanje suhosti in razdraženosti. Akcija traja do izteka zalog.

LIPIKAR darilo
VSE INFORMACIJE O ATOPIJSKEM DERMATITISU NA ENEM MESTU
Polovica otrok, pri katerih se atopijski dermatitis pojavi pred prvim letom, se pozdravi do petega leta, čeprav je koža tudi v naslednjih letih še vedno zelo suha. Spletna stran »Informacije o atopiji« ponuja nasvete strokovnjakov dermatologov in nutricionistov, članke in videoposnetke, izkušnje potrošnikov in druge informacije, ki lahko odraslim, otrokom in njihovim družinam pomagajo bolje razumeti to kožno bolezen in izboljšati njihovo zdravje in kakovost življenja. Poiščite informacije, s pomočjo katerih boste bolje razumeli vzroke za kožo, nagnjeno k atopiji, in načine, kako se z njo spopadati, na www.laroche-posay.si/INFORMACIJE O ATOPIJI.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si