Lady Marmalade, prefinjen burger z dobrim namenom

Kulinarično sodelovanje Hood Burgerja in Janeza Bratovža

 

Lady Marmalade

 

Tudi letos so v Hood Burgerju k sodelovanju za dober namen povabili znanega kuharskega mojstra in z legendarnim Janezom Bratovžem razvili Lady Marmalade, burger s posebnim poslanstvom. Od vsakega prodanega burgerja bodo namreč  1 EUR namenili za sofinanciranje nakupa transportne reanimacijske posteljice za novorojenčke v Ginekološko-porodniškem oddelku Splošne bolnišnice Celje, saj so v knežjem mestu pred kratkim odprli prvo poslovalnico Hood Burgerja izven prestolnice.

 

Lady Marmalade bo v vseh Hood Burger poslovalnicah v Ljubljani in Celju na voljo od danes do 2. junija.

 

Legendarni kuharski mojster Janez Bratovž ter strokovnjaka za ulično hrano Klemen Ptičak in Til Pleterski so združili moči in ustvarili prefinjen burger.

 

»Dobrodelni burger je eden tistih projektov, ki se jih vsako leto vedno najbolj veseliva, letos še posebej. Prvi meseci letošnjega leta so bili namreč predvsem gradbeni, saj smo urejali novo poslovalnico v Celju, zato sva spomladi že komaj čakala, da se spet zapodiva v kuhinjo,«

sta povedala Klemen Ptičak in Til Pleterski, soustanovitelja Hood Burgerja. Mojstra ulične hrane sta skupaj z legendo slovenske visoke kulinarike Janezom Bratovžem ustvarila Lady  Marmalade, prefinjen burger, ki je hkrati močan in nežen. Govedini s kraških pašnikov v domači bombetki družbo delajo zajetna kepica lombardijske Gorgonzole dolce DOP, džem briškega Merlota, ki ga v Hood Burgerju delajo sami, tanko narezan rdeči radič, ki so ga oplemenitili z domačim vinaigrette prelivom, vse skupaj pa zaokrožita popečena čebulica in hrustljava kraška panceta.

 

Lady Marmalade in njeno poslanstvo je prišel podpreti tudi Luka Pahor z dekletom Tiso Lozej.

 

»Ko sta me fanta povabila k sodelovanju, sem bil počaščen, sploh ko sem izvedel, da gre za dober namen. Takoj sem v glavi imel osnovno idejo, nato pa smo jo s Tilom in Klemnom, ki sta res strokovnjaka z burgerje, razvili in dopolnili, tako da sem s končnim rezultatom zelo zadovoljen,«

je na predstavitvi Lady Marmalade povedal Janez Bratovž in dodal:

»Razmah ulične prehrane je odraz tega, da hitreje živimo, nimamo eno uro časa za kosilo, a tudi pri ulični hrani mora biti pomembna kakovost. Hood Burger to zagotavlja, to je poštena hrana. Til in Klemen ne delata na pamet, vidi se, da hrano jemljeta resno, resnično sta se posvetila kruhu, mesu in vsem sestavinam, ki so vrhunske.«

 

David Urankar ve, kaj je dober burger, ker s soprogo Ajdo pričakujeta drugega otroka, pa mu je blizu tudi dober namen Lady Marmalade.

 

Poslanstvo Lady Marmalade bo zbrati kar največ sredstev za sofinanciranje nakupa transportne reanimacijske posteljice, ki jo nujno potrebujejo v celjski porodnišnici.

»Pri nas se na leto rodi približno 1.800 novorojenčkov, ki pri prezgodnjem porodu ter določenih bolezenskih stanjih potrebujejo ustrezne ukrepe v prvih minutah po rojstvu. Kadar sami ne dihajo zadostno, je potrebno umetno predihavanje preko posebnih aparatur, z dodatkom ustrezne mešanice kisika in zraka, čiščenje dihalnih poti ter številni dodatni ukrepi, ob tem je izrednega pomena tudi preprečevanje podhladitve. Za pravilno in uspešno oskrbo novorojenčkov za naše štiri porodne sobe in operacijsko sobo potrebujemo vsaj eno opremljeno transportno reanimacijsko posteljico, s katero lahko zagotavljamo vse naštete funkcije tudi med prevozom novorojenčka med posameznimi lokacijami, v katerih poteka zdravstvena obravnava. Pomoči Hood Burgerja pri nakupu te opreme bomo zato iskreno veseli,«

je povedal mag. Jakob Koren, predstojnik Ginekološko-porodniškega oddelka Splošne bolnišnice Celje.

 

Na pokušnji sta bila nad novim burgerjem naravnost navdušena tudi raper Emkej ter pevec in igralec Klemen Mramor – Clemens.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si