Latte art: Umetnost na kavni način

Barcaffè Barista Cup navdušil v Ljubljani

Pretekli petek je v Barcaffé trening centru na Drogi Kolinski potekalo tekmovanje Barcaffè Barista Cup, kjer se je deset slovenskih baristov pomerilo v ustvarjanju na mlečni peni, tako imenovani latte art. Tekmovanje sta povezovala simpatična Tanja in Kori, ki sta spodbudila tudi prisotne influencerje, da pokažejo svojo kreativno žilico.

Barcaffe Barista Cup

 

Obiskovalci so lahko tekmovanje spremljali v prijetnem vzdušju in ob okusni skodelici kave. Tekmovanje, ki je postreglo s številnimi zanimivimi kavnimi umetninami, sta s šaljivimi pripombami še dodatno popestrila Tanja in Kori. “Ali ste vedeli, da espresso zmanjšuje apetit? Zdaj je jasno, zakaj Italijani ves čas jejo testenine in so vseeno tako fit,” je bila le ena izmed njih.

Medtem ko je strokovna žirija ocenjevala umetnine tekmovalcev, so se v latte artu lahko preizkusili tudi influencerji, med njimi Gašper Tratnik in Jasna Vale, ki sta ugotovila, da to le ni tak mačji kašelj, kakor morda izgleda.

Pred razglasitvijo tekmovalcev je v trening centru vladala napetost, izbira žirije pa je bila vse prej kot enostavna. Kljub temu so se morali odločiti za tri zmagovalce, ki se bodo septembra skupaj s tremi najboljšimi iz Srbije in Hrvaške v Lljubljani pomerili na regionalnem tekmovanju v latte artu. Zmagovalca čaka privlačna nagrada in sicer strokovno usposabljanje na eni izmed najboljših šol za bariste v Trstu.

»Veseli nas, da se poklic barista razvija in da je zanimiv tudi mladim, ki se odločajo za izobraževanja v tej smeri. Danes sem bil navdušen nad znanjem, ki so ga pokazali tekmovalci v latte artu, saj se vidi, da v tem uživajo, kar pa je najbolj pomembno,« je ob koncu povedal Gašper Trpin, eden izmed sodnikov in profesionalni Barcaffè barist.

 

This slideshow requires JavaScript.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri