Lažje skozi obdobje cvetenja

Stadler Form

S čistilcem zraka nad cvetni prah

Seneni nahod je v največji meri na pohodu od marca do konca junija, a prvi alergeni delci se v zraku pojavijo že januarja. Alergiki na cvetni prah se v tem obdobju soočajo s številnimi neprijetnimi težavami, kot so kihanje, smrkanje, glavobol, zamešen nos, solzne oči, razdražljivost in kašelj. Kako smo lahko pred cvetnim prahom varni vsaj v zavetju svojega doma?

Stadler Roger little

Z alergijo na cvetni prah se sooča vse več ljudi

Ne le zunaj, tudi v notranjih prostorih se je cvetnemu prahu v obdobju cvetenja težko izogniti, saj se oprime oblek in las, cvetni prah v notranje prostore zaide tudi vsakič, ko zračimo stanovanje in se celo oprime hišnega prahu. Obdobje alergij na cvetni prah se začne že januarja, ko cvetita jelka in jelša, in traja vse do konca junija, ko odcvetijo še trave in trpotci. Tovrstnih alergij je vse več, z njimi se v razvitih državah sooča že okrog 10 odstotkov prebivalstva. Podobne zdravstvene težave imajo tudi alergiki na pršico in živalsko dlako, le da pri njih alergija traja vse leto oziroma je izrazitejša jeseni in pozimi, ko je v zraku več vlage. Če znakov alergije ne prepoznamo in ne zdravimo oziroma smo še naprej izpostavljeni alergenu, se lahko razvije tudi astma.

Olajša dihanje alergikom – čistilec zraka Stadler Form Roger

Roger odstranjuje nečistoče iz zraka

Pravo olajšanje za vse, ki jih pestijo tovrstne tegobe, prihaja iz švicarskega podjetja Stadler Form. Čistilec zraka Roger nenehno meri kakovost zraka v prostoru in takoj zazna onesnaženost, kot je na primer prisotnost cvetnega prahu, prašnih delcev ter celo virusov in bakterij. Indikator kakovosti zraka nas s spreminjajočo se barvo obvesti, ko se zrak poslabša in v samodejnem načinu samostojno prilagaja čiščenje zraka trenutnim potrebam. Posebno razviti Dual Filter™ združuje HEPA in aktivne oglene filtre. HEPA filter zelo učinkovito čisti zrak, filtri z aktivnim ogljem pa odstranjujejo neprijetne vonjave. Roger na ta način poskrbi za čist in zdrav zrak doma in v pisarni ter alergikom olajša dihanje.

Indikator opozarja na nečistoče – čistilec zraka Stadler Form Roger

Okvirna cena za čistilec zraka Stadler Form – Roger: 469,90 evra (vključno z dodatki).

Okvirna cena za čistilec zraka Stadler Form – Roger little: 289,90 evra (vključno z dodatki).

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si