le klik do virtualne knjižnice

Zaradi epidemije novega koronavirusa so vse knjižnice po Sloveniji do nadaljnjega zaprle svoja vrata. Ste mislili, da boste zaradi tega ostali brez knjig?

Bralcem trenutno ne preostane drugega, kot da se preselimo v drugo dimenzijo, med e-knjige. Dostop do kakovostnega čtiva omogoča Biblos, največja spletna knjižnica in knjigarna pri nas, kjer lahko kupujemo in si izposojamo knjige 24 ur na dan 7 dni v tednu. Trenutno lahko izbiramo med 3821 naslovi, dobrih 80 odstotkov jih je v slovenskem jeziku, nabor pa se nenehno dopolnjuje. V zadnji dneh povpraševanje po e-knjigah skokovito narašča – medtem ko je sistem Biblos doslej beležil med 200 in 400 izposoj dnevno, jih zdaj vrtoglavih 800 do 900, kar pomeni, da samoizolacijo zaradi epidemije prebivalstvo premaguje tudi z branjem. Enostaven dostop do e-knjig je dobrodošel za šolarje, ki se v teh dneh učijo doma pa seveda za starejše, za katere je še posebej pomembno, da se izogibajo stikom z drugimi ljudmi.

Na Biblosu si je mogoče izposoditi štiri knjige naenkrat za obdobje dveh tednov. Po tem času se dostop do knjig prekine, zato zamudnin ni. Seveda si lahko knjige, če jih nismo uspeli prebrati, izposodimo ponovno. Izposoja je za brezplačna, e-knjige pa je mogoče tudi kupiti.

Da bi bile v tem času knjige bralcem še bolj dostopne, ponuja Beletrina v naslednjih tednih poseben popust pri nakupu dvajsetih knjižnih uspešnic domačih in tujih avtorjev, za katere vlada veliko zanimanje, med njimi najdemo tudi Belo se pere na devetdeset Bronje Žakelj, In ljubezen tudi Draga Jančarja ter biografijo Cavazza Vesne Milek. Izbrane knjige so naprodaj po samo 4,99 evra.

Ker se bo v času samoosamitve kdo z Biblosom morda srečal prvič, je Beletrina pripravila kratka navodila, ki bodo uporabnikom olajšala prve korake v virtualni svet besed: na začetni strani www.biblos.si v prijavnem obrazcu (na vrhu strani) vpišete uporabniško ime (akronim vaše knjižnice + vaša knjižnična članska številka) in geslo, ki ga že uporabljate v Cobissu. V katalogu poiščete želeno knjigo in kliknete gumb »izposodi«, nato pa še gumb »prenesi«. Za pomoč pa se lahko uporabniki obrnejo tudi na tehnično ekipo Beletrine prek info@biblos.si ali na telefonski številki 01 200 37 05.

V teh težkih in negotovih dneh si vsaj tu in tam privoščimo pobeg v branje, proč od skrbi in negativnih novic. Tudi med e-platnicami lahko najdemo prav prijetno in varno zatočišče!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si