Legendarna Aida v veronski areni

 

Verona in njeni operni čari bodo navdušili tudi GRAZIO

 

Starodavna veronska arena je vsako poletje prizorišče najpomembnejšega evropskega opernega festivala, kjer se večer za večerom zapolnijo vsa sedišča znamenitega amfiteatra. Letos bo del navdušene publike tudi GRAZIA, ki si bo 5. julija ogledala legendarno opero Aida.

 

Scenografija opere Aida

 

Verona, domovina tragičnih zaljubljencev Romea in Julije, se ponaša z vzdevkom severni Rim in je meka za vse strastne ljubitelje kulture in umetnosti. Še posebej je pri srcu velikim ljubiteljem opernega petja, ki so v poletnih mesecih priča zgodovinskim opernim stvaritvam uprizorjenih v veronskem amfiteatru.

Rimski amfiteater iz prvega stoletja po Kr. velja za enega izmed najpomembnejših in najbolje ohranjenih tovrstnih spomenikov. Gledališke predstave v notranjosti arene, ki je nekdaj sprejela okrog 30.000 gledalcev, prirejajo že od 18. stoletja naprej, zgodovina sodobnega opernega festivala pa sega v leto 1913, ko so v areni v spomin na 100. obletnico rojstva skladatelja Giuseppa Verdija izvedli njegovo znamenito opero Aida. Od takrat je Verona eno izmed najpomembnejših mednarodnih opernih prizorišč, ki vsako leto privabi več kot pol milijona obiskovalcev. V poletnih mesecih festival ljubiteljem opere vsak dan ponudi katero izmed priljubljenih del cenjenega skladatelja.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si