Lekcija o negi kože z Marilyn Monroe

V sklopu newyorške razstave „Pink Jungle: 1950s Makeup in America“ (op.a.: Rožnata džungla: Make-up v Ameriki iz leta 1950) je bila razkrita tudi skrivnost nege kože, kot jo je poznala fatalna igralka Marilyn Monroe. 

 

 

Čeprav Marilyn ni imela večjih težav s kožo, je tudi ona potrebovala svoje “čudežne” lepotne eliksirje, ki so ohranili njeno kožo na obrazu sijočo in gladko. Znani dermatolog Laszlo ji je zato priporočal preprosto celodnevno nego kože, ki so jo kmalu posnemale tudi ostale zvezdnice takratnega časa.

Marilyn Monroe si je zjutraj umila obraz s toplo vodo in z aktivnim pHelityl milom za obraz. Po njegovem nanosu ga je nežno sprala, kožo osušila in jo pripravila za naslednji negovalni korak s priporočenim tonikom, ki ga je izdeloval omenjeni dermatolog. Lepotno rutino je zaključila z nanosom vlažilne kreme, čez dan pa je bila pozorna na vnos zadostne količine vode. Njena večerna negovalna rutina je bila enaka jutranji, le da je korak s kremo za vlaženje kože izpustila, saj se je po nasvetu dermatologa Laszla v posteljo odpravila le z očiščeno kožo brez naknadnih nanosov kozmetičnih pripravkov.

 

 

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si