Lepota na rdeči preprogi: kako do popolnega videza zvezdnic

0DeS3-Martina Begovic x grazia.si _TheFashionObsession.comHOW TO modna kolumna Martine Begovic
www.thefashionobsession.com

Po najbolj glamurozni hollywoodski noči, podelitvi filmskih nagrad oskar, se bo še kar nekaj časa govorilo o modnih opravah zvezdnic, sama pa sem se odločila pozabavati s vprašanjem, kako doseči popoln celotni ‘look’ zvezdnic na rdeči preprogi.

V kolikor ste prepričani, da se zvezdnice samo pojavijo na rdeči preprogi, ker vse drugo za njih opravi ekipa strokovnjakov, razmislite še enkrat. Vsekakor je neprecenljivega pomena tudi njihov spomin, da ne pozabijo imena kreatorja obleke in pa diamantov, ki jih nosijo. Večina zvezdnic si glamurozne obleke in nakit namreč sposodi, zato je pomembno, da se v trenutku, ko jih v živo intervjuvajo za televizijske programe širom sveta, spomnijo vseh pomembnih imen. Seveda pa drži, da se prav za vsako zvezdnico, ki nekaj velja, skriva ekipa lepotnih in modnih strokovnjakov, ki jo  v Hollywoodu radi imenujejo ‘glam squad’. Ta, tako imenovani ‘squad’, se na veliki večer, kot so denimo Oskarji, pripravlja več tednov vnaprej, znani modni kritiki pa so se odločili tudi razkriti, koliko denarja je dejansko potrebno vložiti v te priprave.

1TWENYFIVE 25 PLUS_25 + Category-Jennifer-Lawrence 25 YRS-Beauty-Oscars-2016

Jennifer Lawrence, 25 let

Pripravite se na neverjetne številke! Za stilistko bo zvezdnica za tako pomembno rdečo preprogo, kot je ta na Oskarjih, odštela tudi do 10 tisoč ameriških dolarjev, cena profesionalnega krojača je 2500 dolarjev, zavarovanje nakita 20 tisoč dolarjev, frizer računa tudi do 6 tisoč dolarjev, za usluge make ap artistov pa so zvezdniki pripravljeni odšteti tudi do 5 tisoč dolarjev. Za priprave na najbolj glamurozno noč v letu zvezdnice odštejejo torej tudi 40 tisoč dolarjev ali več!

Dr

specialist splošne kirurgije Josip Lovrić, dr. med

V to ceno pa seveda niso vključeni razni kozmetični in dermatološki tretmaji ter seveda cena kirurga, ki ga zvezdnice rade obiščejo. Kateri tretmaji in posegi so trenutno najbolj ‘in’ ter katere bi priporočal bralkam portala grazia.si, sem preverila pri specialistu splošne kirurgije Josipu Lovriću, dr. med, iz zagrebške Poliklinike Bagatin.

“V Polikliniki Bagatin k vsakemu pacientu pristopimo individualno in za vsakega ustvarimo tudi prav poseben načrt, odvisno od pacientkinih želja in seveda njenih problemov s kožo. Med neinvazivnimi tretjami se naše stranke najbolj pogosto odločijo za tretma ‘Mini AntiAge’, ki vključuje ultrazvočno terapijo obraza ter lasersko pomlajevanje z ‘lifting efektom. Zaključna faza pomlajevanja je vstavljanje ‘baby botoxa’ v določene dele obraza z namenom zmanjšanja gub in drugim dermalnih polnil za povečanje volumna ličnic, korekcije nepravilnosti in seveda polnjenje ustnic. Cilj tretmajev pa seveda ni doseči umeten, marveč naraven, sijoč videz,” začenja z razlago dr. Lovrić.

No, preden preidemo na komentiranje zvezdnic, ki smo jih opazili na rdeči preprogi, pa opredelimo še tri osnovne starostne kategorije, ki jih delimo na: 25 + (srednja in pozna dvajseta), 30 + (zgodnja in srednja trideseta) in 40 + (zgodnja in srednja štirideseta). Zanimivo je bilo pokomentirati zvezdnice iz zgoraj omenjenih kategorij, dr. Lovrić pa še poudarja, da je sicer preko fotografije ali samo televizijskega prenosa, težko podajati zelo natančne sodbe, vendar je večina posegov strokovnjakom seveda vidna tudi tako. O minimalnih estetskih posegih so v Hollywoodu že začeli odprto govoriti, večji kirurški pa še vedno ostajajo tabu …

Prva dama, ki smo se jo odločili pokomentirati, je prelepa Jennifer Lawrence. Dr. Lovrić razlaga: “Pri Jennifer se je vse spremenilo, ko je javno priznala, da se je odločila za rinoplastiko, torej kirurško polepšanje svojega nosu, še vedno pa predmet debate ostajajo njene zgornje veke, ki so v primerjavi s starejšimi fotografijami drugačne in vidno popravljene.  Jennifer ima danes bolj odprt pogled, ali se je odločila za dvig zgornje veke ali samo za ‘baby botox’, pa zaenkrat ostaja skrivnost.”

2TWENTY FIVE PLUS_25 + CATEGORY - Alicia-Vikander 27 YRS-beauty-oscars-2016

Alicia Vikander, 27, let

9GALERIJA SLIKE -HOW TO - BEAUTY ON THE RED CARPET - Margot-Robbie 25 YRS -Beauty-Oscars-2016

Margot Robbie, 25 let

8GALERIJA SLIKE -HOW TO - BEAUTY ON THE RED CARPET - Brie-Larson 26 Beauty-Oscars-2016

Brie Larson, 26 let

 

Specialist splošne kirurgije je spregovoril tudi o Alicii Vikander, za katero meni, da je prava naravna lepotica. Predpostavlja, da se je odločila za neinvazivne metode, s katerimi je mogoče narediti minimalne korekcije volumna z dermalnimi polnili, ki spremenijo obliko in volumen ustnic.

“Na drugi strani pa je denimo Lady Gaga, ki v javnosti sicer poudarja, da naj ne bi nikoli lega na kirurško mizo, vendar če primerjamo videz njenega nosu iz fotografij iz srenje šole, ko je bila poznana še kot Stefani Germanotta, opazimo veliko razliko,” še dodaja dr. Lovrić.

3THRITY PLUS_30+ CATEGORY Lady Gaga 30 YRS-Beauty-Oscars-2016

Lady Gaga, 29 let

 

Gaga se bo kmalu uvrstila v kategorijo 30+, v tem obdobju pa se začenjajo tudi velike spremembe na našem obrazu: “Ob prehodu praga magičnih tridesetih koža počasi izgublja svojo elastičnost, produkcija kolagena pa se z leti zmanjšuje, zato je potrebno več napora, da bi obdržali mladostni videz. Tukaj si lahko pomagate z raznimi kozmetični tretmaji, ki kožo varujejo in ji vračajo kapacitete vlage v podkožju, dermalnimi polnili, botoksom in korekcijo ustnic, s katerimi lahko ohranite mladosten videz.” Kot dober primer dame v svojih tridesetih dr. Lovrić izpostavi prelepo hollywoodsko igralko, soprogo Channinga Tatuma in pove, da je tipičen primer, kako pravilno popravit manjše pomanjkljivosti in ne pretiravati s kirurškimi posegi. Po rinoplastiki nosu in korekciji volumna obraza, je po njegovem mnenju zasijala v povsem novi luči in mnoge dame si zaželijo prav njen nos na svojem obrazu, ki je sedaj pravilne oblike.

4THIRTY PLUS 30+ CATEGORY_Jenna Dewan Tatum-35 YRS_Beauty Red Carpet Golden Globes_

Jenna Dewan Tatum, 35 let

 

V zadnji kategoriji znanih dam, ki so že slavile 40. rojstni dan, bi lahko za neketere rekli, da so pravo čudo naravo. Med slednje se denimo uvršča Jennifer Lopez, ki je videti, kot da se ne stara (vsaj na prvi, pa tudi na drugi pogled). No, dr. Lovrić pove, da se po 40. letu se pojavlja vse večja potreba po ‘večno mladostnem videzu’, še posebej pa v Hollywoodu, kjer je zunanji izgled izrednega pomena. Novodobne igralke se tudi zaradi obsedenosti z videzom v kasnejših letih denimo odločijo, da se bodo raje posvetile produkciji in režiji. Dr. Lovrić še dodaja, da se dame v zlatih štiridesetih pogosteje poslužujejo korektivnih posegov in to ne samo obraza, marveč tudi telesa.

7FORTY PLUS 40+ CATETORY_Jennifer Lopez Beauty-46 YRS- Red Carpet G.GLOBES

Jennifer Lopez, 46 let

“Za dosego večno mladostnega videza se zvezdnice poslužujejo skoraj vseh metod, zelo priljubljena pa je tudi liposukcija. Slavne hollywoodske igralke se pogosto s problemom prekomerno posončene kože, hiperpigmentacijo obraza in seveda s problemom gubic. To je recimo vidno pri znanem modelu v svojih zgodnjih štiridesetih Heidi Klum.

6FORTY PLUS 40+ CATEGORY_Heidi Klum 42 YRS-Beauty-Oscars-2016

Heidi Klum, 42 let

Heidi je a nekaterih fotografijah videti še veliko starejša, kot v resnici je. Tak problem kože se uspešno rešuje s terapijo Dermapen, laserjem ali frakcijskim laserjem. Gubice se lahko lahko korigirajo z botoksom, a upad zgornjih vek že kliče po kirurškem posegu.  Vedno mladostna J-Lo je nedvomno primer zvezde, ki dobro prenaša svoja leta, pridruži pa se ji lahko še Kate Winslet, za katero pa je na prvi pogled jasno, da je na svojem obrazu že imela nekaj popravkov,” še pove dr. Lovrić.

5FORTY PLUS 40+ CATEGORY_Kate-Winslet 40 YRS -Beauty-Oscars-2016

Kate Winslet, 40 let

No, odgovor na vprašanje, kako doseči popoln videz na rdeči preprogi, se torej skriva tudi v skrbi za svojo kožo. Najboljši nasvet bi se gotovo glasil, da je treba začeti skrbeti za svoj videz še pred pojavom prvih gubic, že v poznih dvajsetih pa bi bilo dobro pridobiti prvo mnenje strokovnjaka. Koža pri dvajsetletnicah je namreč še vedno bogata z vsemi sestavinami, ki poskrbijo za tonus in teksturo, prav tako pa z elastičnimi in kolagenskimi vlakni. Dr. Lovrić bi mlajšim ženskam priporočil neinvazivne metode, s katerimi obdržimo in poudarimo naravni sijaj ter teksturo kože. Trajanje različnih dermalnih polnil pa je odvisno od vrste preparata in proizvajalca. Botoks denimo drži od 5-6 mesecev, razna dermalna polnila (denimo hialuronska kislina) pa 12-18 mesecev.

No, tako, pa smo pokomentirali zvezdnice z rdeče preproge in razbili tudi nekaj mitov o naravni lepoti. Če se slučajno odpravljate v Zagreb in nameravate obiskati Polikliniko Bagatin, pa ne pozabite omeniti, da ste o njej izvedeli v kolumni HOW TO na grazia.si.

Se kmalu spet javim!

Martina

 

Foto: Getty

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si