Lepotni nasveti, ki smo jih Grazie ukradle veličastni Kleopatri

Kleopatra je znana kot ena najlepših žensk vseh časov, zato smo se Grazie odločile zavrteti časovni stroj in raziskati lepotne rituale, stare več kot 2000 let. Glede na to, da v času Kleopatre ni bilo nobene lepotne industrije z neskončnim izborom kozmetičnih izdelkov in strokovnimi nasveti, je njena lepotna rutina obsegala izključno naravne sestavine rastlinskega ali živalskega izvora.

 

 

Neprecenljive kozmetične skrivnosti, ki sežejo daleč nazaj v preteklost in so vredne, da jih vključimo v lepotne ritualne 21. stoletja

 

Sol mrtvega morja za blagodejno kopel

Mrtvo morje velja za največje naravno zdravilišče na svetu, zaradi izjemno visoke količine zdravilne soli pa je kopanje v njem priporočljivo ljudem s kožnimi težavami. Kleopatra se je zavedala tudi teh zdravilnih in negovalnih lastnosti, zato je v svoji lepotni rutini redno uporabljala tudi mrtvo morsko sol. Če vam obisk Jordanije ali Izraela letos ne uspe, poskusite s katero od mnogih kozmetik, ki temeljijo na soli mrtvega morja.

 

Med in mleko za gladko kožo

Egipčani so kombinacijo mleka in medu uporabljali za maske za obraz in poskrbeli, da je njihova koža bila prožnejša in bolj gladka na otip. Številna sodobna kozmetika vsebuje mlečne kisline in če ste navdušenke nad “čaranjem” v domači kopalnici boste naslednjo kopel obogatile s pol litra živalskega mleka in 5 velikih žlic medu ali pa boste slednjo kombinacijo preizkusile kot masko za obraz.

 

Sladko voskanje

V skoraj vsakem kozmetičnem salonu je na voljo depilacija na egipčanski način, s katerim je odstranitev neželenih dlačic manj boleč postopek. Sladkorna pasta je glavna sestavina tega načina voskanja, dodatne prednosti pa so tudi v tem, da skoraj popolnoma odstrani vraščene dlačice, ustreza vsem tipom kože in ohranja kožo zdravo, pomirjeno in popolnoma naravno. Torej nas ne preseneča, zakaj se tudi ta lepotni recept ohranja že tisočletja!

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si