Lepotni učinki grozdja

grozdjePoleg tega, da ima grozdje številne zdravilne učinke, saj vsebuje veliko mineralov in vitaminov, ter ga lahko uživamo na vrsto načinov, se ta slasten sadež ponaša tudi z lepotnimi učinki, zato naj le postane del vaše naravne kozmetike.

KAKO?

1. Za čvrsto kožo na obraz in telo nanesite olje grozdnih pečk, saj vsebuje veliko antioksidantov in maščobnih kislin.

2. Za bele zobe ni potrebno nič drugega kot uživanje grozdja. Na univerzi v New Yorku so raziskovalci namreč ugotovili, da jabolčna kislina, ki je del grozdja, razgradi madeže na zobeh in jim tudi vrača belino. Posezite po komaj dozorelem grozdju, saj le-to vsebuje največ omenjene kisline.

3. Obnovite svojo kožo s ‘peelingom’ iz grozdja. Pet do deset zmečkanih pečk zmešajte z veliko žlico pšeničnega zdroba in po potrebi dodajte še nekaj grozdnega soka. Mešanico nanesite na obraz in masirajte s krožnimi gibi. Masko izperite z mlačno vodo.

 

 

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri