Lili & Roza Tees: Majice s potiski slovenskih oblikovalcev

DSC_2545

Vodilo slovenskega podjetja Lili in Roza , ki diha z modo in v Ljubljani zastopa tri blagovne znamke: italijanski MAX&Co. in Marino Yachting ter francoski Petit Bateau, je moda je strast, kar ga je tudi privedlo do nove zgodbe, linije majic, narejenih iz organskega bombaža in v delavcem prijaznem okolju. Majice nosijo grafične potiske, ki so jih med drugim oblikovali tudi slovenski oblikovalci, najdete pa jih v spletni trgovini Lili & Roza Tees na www.liliandroza.com.

DSC_2570

Glavna ideja, ki je bila povod za ustanovitev znamke, je skrb za okolje, zavzemanje za trajnostno modo in tudi želja po podpori mladih oblikovalcev in kreativcev. S kolekcijo pomlad-poletje so stopili v sodelovanje s tremi: ilustratorko in grafično oblikovalko Vido Igličar in timom Mashoni, ki ga tvorita Maša Majce Mesarič in Petra Bukovinski.

DSC_2648DSC_2760

Lili & Roza oblačila, katerih obraz je manekenka Anela Šabanagić, niso ustvarjena le, da bi bila videti cool in trendi, ampak je v ospredju predvsem odgovornost in ljubezen do okolja in ljudi. Oblačila so modna, a trajna, narejena tako, da jih boste nosili še leta, tudi zaradi simpatičnih napisov in sporočilnosti, ki jih spremljajo.

DSC_2765

Oznaka Fairwear: Majice nosijo oznako Fair Wear, kar pomeni, da so izdelane v delavcem prijaznem okolju in iz okolju prijaznih materialov. Fair Wear fundacije je neodvisna, neprofitna organizacija, ki se bori za izboljšanje pogojev dela v tekstilni industriji. Fair Wear fundacija tudi nadzira podjetja, katera nosijo to oznako, pri delu in skrbi za upoštevanje standardov.

DSC_2881

Skrb za okolje: Z uporabo organskega bombaža skrbijo za manjšo porabo vode, majice pa so tako zelo mehke zato, ker se pri izdelavi ne uporablja gensko spremenjenih organizmov. Z uporabo drugih tkanin pa sodelujejo tudi v procesu recikliranja in ohranjanju narave.

DSC_2914

Certifikati: Lili & Roza majice nosijo certifikate, kot so GOTS, OCS 100, OCS Blended, OEKO TEX, REACH.

DSC_2939DSC_2985DSC_3062

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si