Ljubitelji umetnosti, prihaja EKO 8

EKO 8 produkti, 3 posterji oblikovalke Rafaele Dražić

 

EKO 8 / Pismo za prihodnost

EKO 8, MEDNARODNI TRIENALE UMETNOST IN OKOLJE JE PRED VRATI

21. maj – 18. julij 2021

Nekdanja tovarna MTT, Maribor/Melje, Slovenija

 

Še mesec nas loči od otvoritve velike mednarodne razstave z naslovom Pismo za prihodnost v okviru trienala EKO 8. Producent in organizator trienala EKO je Umetnostna galerija Maribor. Letošnjo prenovljeno, že 8. edicijo trienala bomo odprli 21. maja 2021 v prostorih nekdanje tovarne MTT v Melju v Mariboru.

 

Zdaj je čas za dialog med umetnostjo in naravo! Noro doživetje najbolj odbite umetnosti v najbolj čudaškem okolju. Kakor roža, ki je zrasla sredi tovarne! Velika mednarodna razstava sodobne umetnosti z naslovom Pismo za prihodnost je sporočilo prihodnjim generacijam, da se v sedanjosti že zavedamo lastne odgovornosti, ki jo imamo do Zemlje. A le v prihodnosti bodo vedeli, če smo naredili dovolj za naš planet!

 

4_Laura Harrington, Klobčič, 2019, krpanka iz 43 različnih kosov recikliranega blaga, fotografija Enrico Amici, z dovoljenjem umetnice

 

 

Vstopite v 360° zvočno izkušnjo gejzirja sredi Islandije! Podajte se na pot po reki Mississippi v ladji iz odpadnih kosov! Odkrijte zelene gozdičke, ki poganjajo sredi urbanih središč! Naj vas vase posrkajo 3D duhovi mariborske industrije! Spoznajte izzivalna umetniška dela svetovno znanih umetniških imen, kot je Yoko Ono!

 

 

EKO 8, Mednarodni trienale umetnost in okolje z razstavo Pismo za prihodnost je največji dogodek v Mariboru to poletje! Na prizorišču nekdanje Mariborske tekstilne tovarne (MTT), ki se v bližini središča mesta razprostira na več kot 40.000 m2 velikem poslopju na prisojnem nabrežju Drave, se bo med koncem maja in koncem julija odvijala razstava, kot je v Mariboru še ni bilo! Želja organizatorjev razstave je dvig okoljske zavesti med Slovenci vseh generacij, da skupaj napišemo lepšo zgodbo prihodnosti!

 

5_Marcus Coates, Izumrle živali, 2018, skupina 16 odlitkov, z dovoljenjem umetnika in Kate MacGarry, London

 

Obisk razstave stane le 3 € za odrasle in 2 € za starejše in mlade obiskovalce. S kupljeno vstopnico lahko brezplačno obiščete tudi Umetnostno galerijo Maribor in spoznate vrhunce slovenske umetnosti 20. stoletja. EKO 8 je odprt vsak dan od ponedeljka do sobote med 11.00 in 19.00. Lokacijo razstave v tovarni MTT poiščite s pomočjo priročnega zemljevida.

Se vidimo na EKO 8!

 

EKO 8 zemljevid

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si