Ljubljana med top 10 mesti na svetu po podatkih “In Your Pocket”

Close shot of the Dragon statue

Leto 2017 se je pričelo z dobrimi novicami o turističnih prihodih in prenočitvah domačih in tujih turistov v Sloveniji, saj začasni podatki Slovenske turističene organizacije (STO) kažejo močno rast v letu 2016, le-ti naj bi se povečali za več kot deset odstotkov od lanskih prihodov. Ta trend naj bi se nadaljeval tudi v letu 2017, saj so številne slovenske znamenitosti v svetu postale bolj prepoznavne, k temu pa so v veliki meri pripomogla tudi družabna omrežja in splet. V povezavi s tem, pa ne gre zanemariti podatka, da je na globalni spletni strani vodnikov po mestih In Your Pocket kljub majhnosti Ljubljana med top 10 mesti na svetu v letu 2016. Med 200 mesti, ki jih pokrivajo mednarodni vodniki In Your Pocket je mesto Ljubljana pristala na 6. mestu, s kar 4,27% spletnimi ogledi in se tako ob bok postavila številnim večjim mestom, kot so Krakov, Praga, Varšava, Johannesburg in Bukarešta.

Top 10 mesta si sledijo:

  1. Krakov
  2. Praga
  3. Varšava
  4. Johannesburg
  5. Bukarešta
  6. Ljubljana
  7. Gdansk
  8. Riga
  9. Zurich
  10. Vroclav

Tako visoka uvrstitev je dokaz, da gre za naraščajočo priljubljenost Ljubljane med turisti, k temu pa je veliko pripomogla tudi spletna stran In Your Pocket – Slovenia, kjer je predstavljenih preko 15 slovenskih mest, med njimi tudi Ljubljana, istoimenska družabna omrežja in prek aplikacije, kjer sta predstavljena mesta Ljubljana in Bled. Na omenjeni spletni strani in aplikaciji je mogoče najti obilo informaciji, ko načrtujemo svoja potovanja na željeno destinacijo.

Več podatkov o Top 10 mestih na svetu si lahko ogledate na In Your Pocket blogu: http://blog.inyourpocket.com/slovenia/.

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si