L’OCCITANE je trajnostna lepotna znamka, ki ji je mar za Zemljo

L’OCCITANE je ustanovil Sklad za obnovo ekosistemov

Skupina L’OCCITANE Group je objavila novico o ustanovitvi sklada za obnovo ekosistemov, ki so jih močno prizadele naravne katastrofe, kot so uničujoči požari v Amazoniji in Avstraliji. L’OCCITANOV Sklad za obnovo ekosistemov, ustanovljen za zaščito biotske raznovrstnosti za prihodnje generacije, si bo prizadeval za hiter odziv na izredne podnebne razmere. Sklad se bo financiral s prostovoljnimi internimi donacijskimi sredstvi, ki jih bodo prispevali L’OCCITANOVI delničarji.

 

 

L’OCCITANE deluje premišljeno in trajnostno

Že od svoje ustanovitve leta 1976 je odločno zavezan zmanjševanju svojega vpliva na okolje na vseh stopnjah proizvodnje in namenja znatna sredstva za varovanje biotske raznovrstnosti na jugu Francije in v Burkini Faso. L’OCCITANOV oddelek za trajnostne sestavine in Fundacija L’OCCITANE, ustanovljena leta 2006, aktivno sodelujeta pri varovanju lokalnih rastlinskih vrst in vzpostavljanju dolgoročnih partnerstev s pridelovalci, osnovanih na skupnih vrednotah, pri uporabi lokalnih poti dobave, ohranjanju tradicionalnih veščin in podpiranju lokalnih skupnosti. Skupina L’OCCITANE Group se zavzema za holistični pristop ter vključuje vse deležnike, na primer z ozaveščanjem svojih zaposlenih in strank.

 

Poleg tega si L’OCCITANE prizadeva, da bi se lahko čim hitreje odzval na okolijske katastrofe. Skupina se je zavezala, da bo ustanovila podporni sklad v višini 400.000 € za pomoč pri financiranju dolgotrajnih projektov, namenjenih obnovi močno poškodovanih ekosistemov. Takojšen prispevek v višini 200.000 € bo namenjen financiranju programov za sajenje dreves in kmetijsko-gozdarskih programov za pomoč pri obnovi avstralske pokrajine. Projekte bo skrbno izbrala Fundacija L’OCCITANE v sodelovanju z L’OCCITANOVIMI kmetijskimi inženirji in operativnimi ekipami v Avstraliji. L’OCCITANE s tem krepi svojo obstoječo globalno pobudo za sajenje dreves, ki jo izvaja v sodelovanju s podjetjem PUR Projet.

 

Reinold Geiger, glavni izvršni direktor skupine L’OCCITANE Group:

 

»Resnično smo šokirani in žalostni zaradi opustošenja, ki so ga nedavno povzročili požari v raznih delih sveta. Uničili so čudovite pokrajine, avtohtone živalske in rastlinske vrste ter skupnosti. Kot vodje odgovornih podjetij ne moremo stati križem rok. Prispevati moramo k obnovi ekosistema za dobro prihodnjih generacij.«

 

 

Za dodatne informacije obiščite: https://group.loccitane.com

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si