Luciano Benetton, Oliviero Toscani in Fabrica predstavljajo Fabrica Circus 24/7×52

V petek, 26. januarja, sta Oliviero Toscani  in Luciano Benetton  v Fabrici, Benettonovem kulturnem središču v Trevisu v Italiji, predstavila novo usmeritev njihovega kulturnega središča. Fabrica je namreč s petkom postala prostor, kjer bo domišljija imela prosto pot. 

V pozdravnem govoru je Luciano Benetton povedal, da se je med iskanjem umetnikov z vsega sveta veliko naučil, “zato se v Fabrici počutim kot doma”.
Od petka naprej Fabrica gosti neprekinjen cikel dogodkov, vključno s konferencami, predstavami, projekcijami, delavnicami, koncerti in razstavami, ki bodo obravnavale različne teme, od poezije do politike, od hrane do duhovnosti in umetne inteligence.
Med drugim se bodo predstavili filmski režiser Andrea Segre, skladatelj Michael Nyman, ilustrator Olimpia Zagnoli, arhitektka Patricia Urquiola in astronavtka Samantha Cristoforetti. Zgodili se bodo štirje tematski festivali, prvi spomladi. Na predstavitvi so objavili tudi ponovni zagon digitalne revije COLORS in projekt integracije migrantov iz centra za migrante, ki ga upravlja Rdeči križ v Bressu, blizu Milana.
Oliviero Toscani je v otvoritvenem govoru še povedal, da “moda ni končni izdelek, ampak se mora nenehno hraniti z domišljijo.”
Vabljeni v Fabrico, kjer snovi za domišljijo ob številnih dogodkih ne bo manjkalo.

 

 

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si