Luciano Pavarotti zasedel celo nadstropje ljubljanskega Hotela Lev

Po obsežni prenovi eden najznamenitejših ljubljanskih hotelov navdušuje z brezčasno retro šik eleganco, povečanimi kapacitetami in novim kongresnim centrom TehnoLev

 

 

Hotel Lev, ki posluje pod okriljem skupine Union hoteli, se ob 55. obletnici svoje otvoritve in obsežni prenovi ponaša z novo retro šik elegantno podobo, petimi povsem prenovljenimi nadstropji, med njimi tudi »Pavarottijevim nadstropjem«, novimi premier suitami v »Top Flooru« in povečanimi kapacitetami. Kongresne zmogljivosti v Ljubljani bo oplemenitil novi center TehnoLev z inovativno zasnovo prostorov za raznovrstna srečanja, kulinarično ponudbo pa šik in estetski L Bistro & Bar z lahkimi kosili.

 

 

»Pavarottijevo nadstropje« kot poklon velikemu pevcu

 

Najslavnejši tenorist vseh časov je leta 1997 v času bivanja v Hotelu Lev, ko je s svojim spremstvom zasedel celo nadstropje, osebje presenečal z nenavadnimi zahtevami in polnočnimi obiski recepcije. V novem »Pavarottijevem nadstropju«, ki je poklon velikanu operne glasbe, še vedno odmevajo njegove arije, anekdote o njegovem obisku pa je v stenskem keramičnem mozaiku upodobila umetnica Eva Mlinar. Hotel Lev je skozi desetletja gostil številne zvezde in umetnike, kot so Agatha Christie, Ray Charles, Bob Dylan in Orson Welles.

 

 

Premier suite v »Top Flooru«

 

V nekdanjem 13. nadstropju, kjer so s helikopterji pristajale zvezde estrade, vrata odpira 14 premier suit, ki ob izjemni prostornosti (cca 33 m2) in brezčasni eleganci z retro pridihom pričarajo pogled na Ljubljanski grad ali park Tivoli. Idejno so celostno prenovo Hotela Lev, ki je svoje kapacitete povečal za 36 sob, zasnovali v podjetju BWM Architekten z Dunaja, projektiranje pa je prevzel inštitut Genius Loci.

 

»Hotel Lev že ima močno zgodbo, ki pa smo jo v arhitekturnem smislu le še posodobili in nadgradili. Gre za preplet modernih elementov z barvami in materiali iz 60. let prejšnjega stoletja. Ponosni smo na velikopoteznost projekta,« je povedala arhitektka Tinka B. Prekovič, ki je pri prenovi sodelovala z inštitutom Genius Loci.

 

 

TehnoLev premika meje konferenčnih standardov

 

V nekdanjem Tehnounionu in le nekaj korakov stran od Hotela Lev je Ljubljana pridobila nov, inovativen konferenčni center TehnoLev, v katerem se tri modularno zasnovane konferenčne dvorane popolnoma prilagajajo različnim obsegom in vrstam srečanj. Zasnova in prenova TehnoLeva je bila zaupana arhitekturnemu biroju Kosi in partnerji, d.o.o.

Predelne zavese z motivi slovenskega umetnika Jureta Markote pa ne omogočajo le raznovrstnih dimenzij prostorov, ampak tudi sooblikujejo različne unikatne ambiente.

 

 

L Bistro & Bar z avtentičnimi ljubljanskimi dobrotami

 

Kavarna Hotela Lev se je prelevila v moderen bistro, ki z novim vhodom s prenovljene Gosposvetske ceste na široko odpira vrata tudi domačinom in mimoidočim. Na meniju lahkih kosil so tradicionalne ljubljanske jedi v okviru projekta Okusi Ljubljane, kot so Vodnikova solata in ljubljanske palačinke.

 

»Pri prenovi Hotela Lev kot enega izmed stebrov ljubljanske turistične ponudbe nas je navdihnila brezčasna retro eleganca šestdesetih let, ko je hotel prvič odprl svoja vrata. Sofisticirano-minimalistične in prostorne premier suite, elegantna recepcija, nova zajtrkovalnica in vrhunske storitve ponujajo gostom izjemno udobno izkušnjo bivanja,« je komentiral Matej Rigelnik, glavni izvršni direktor Union hotelov d. d. »Prenova Hotela Lev je po otvoritvi Central hotela v aprilu že druga uspešno zaključena investicija skupine Union hoteli v letu 2019. Naslednji cikel pa sledi že v drugi polovici letošnjega leta z začetkom prenove Grand hotela Union in pridobitvijo še dodatnih kongresnih kapacitet.«

 

Hotel Lev na Vošnjakovi ulici 1 v Ljubljani ponuja 209 hotelskih sob različnih kategorij, od tega 20 nadstandardnih premier suit. Sobe v najvišjem nadstropju (»Top Floor«) imajo izjemen pogled na Ljubljanski grad ali park Tivoli, vse vrste namestitve pa so na voljo s samopostrežnim zajtrkom. Vsaka soba ima LCD TV, ultrahitro povezavo Wi-Fi, klimo, udobno posteljo, minibar in kad ali prho. V hotelu so še fitnes, frizerski salon, garažna hiša in 24 ur na dan odprta recepcija. Po odprtju TehnoLeva imajo kongresne kapacitete Hotela Lev skupno površino več kot 500 m2, sprejmejo pa lahko do 470 udeležencev.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Foto: Marko Delbello Ocepek in Janez Marolt

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si