#ŽogaZbližuje in omogoča neprecenljiva doživetja

Luka Viegele bo v Madridu spremljal nogometaša na finalni tekmi UEFA Champions League

Osemletni Luka Viegele bo z družbo Mastercard® prvič v slovenski športni zgodovini spremljal nogometnega igralca na finalni tekmi UEFA Champions League v Madridu. Ob tem Mastercard® v sodelovanju z mariborskim stadionom Ljudski vrt še naprej obuja nogometno družinsko tradicijo z iniciativo #ŽogaZbližuje in omogoča neprecenljiva doživetja.

 

Mastercard je ob podpori NK Maribor izbral in predstavil slovenskega otroka, ki bo imel prvič v zgodovini izjemno priložnost spremljati nogometaša na finalni tekmi UEFA Champions League v Madridu. To je osemletni Luka Viegele iz Maribora. Luka je uvodni trening spremljanja glavnega sodnika Bojana Mertika na nogometno igrišče opravil že na derbiju med NK Maribor in Olimpijo minulo soboto. Ob tej priložnosti je prvič zaživela tudi ideja združenega navijanja na družinskem sektorju stadiona, kjer so družinske vrednote prevladale nad navijaškimi strastmi. Edinstvene aktivnosti so del iniciative #ŽogaZbližuje, s katero želita NK Maribor in družba Mastercard obuditi družinsko navijaško tradicijo, okrepiti povezovalno moč nogometa in pripeljati čim več družin z otroki nazaj na tribune.

 

Luka Viegele je srečni nagrajenec, ki se bo z družino junija podal v Madrid in imel izjemno redko priložnost pospremiti nogometaša na igrišče na finalni tekmi UEFA Champions League v Madridu. Ob tem je priznal, da sedaj stiska pesti, da bo na igrišče lahko pospremil nogometaša Liverpoola:

»Zelo sem bil vesel nagrade. Sprva sem hotel, da bi se Barca uvrstila, zdaj pa navijam za Liverpool.« Prvič v zgodovini je to neprecenljivo doživetje omogočeno slovenskemu otroku, v špansko prestolnico pa se bo 1. junija odpravil z očetom Matejem Viegele.

 

Aleš Petejan, vodja marketinga pri družbi Mastercard Slovenija, je ob tem dodal:

»Mastercard že od nekdaj uresničuje želje, omogoča posebna doživetja in ustvarja nepozabne spomine. Tako kot je to posebno doživetje za Luko, smo nad izjemno priložnostjo navdušeni tudi pri družbi Mastercard. Takšna izkušnja se otroku za vedno zasidra v srce, saj uresničuje skrito željo po srečanju z idoli. Skupaj z NK Maribor se zavzemamo, da bi žoga postala simbol sodelovanja in povezovanja, predvsem različnih generacij in družinskih vezi na vseh nogometnih stadionih, Luko pa podpiramo v edinstveni vlogi spremljevalca nogometaša na tekmi UEFA Champions League v Madridu in z njim že nestrpno pričakujemo finalni spopad.«

 

 

Športna pobuda #ŽogaZbližuje, ki spodbuja pozitivno navijaško kulturo na stadionskih tribunah in napoveduje novo razvojno smer družinskega sektorja na stadionu Ljudski vrt, botruje postopnemu izginjanju medgeneracijske športne kulture. V okviru pobude je Mastercard skupaj z Inštitutom za raziskovanje trga in medijev Mediana opravil raziskavo o kulturi nogometnega navijaštva v Sloveniji, ki je potrdila, da neprimerno oz. nekulturno vedenje navijačev negativno vpliva na obisk družin na nogometnih stadionih. In prav na tem temelji #ŽogaZbližuje, katere cilj je družinam omogočiti sproščeno športno navijanje na stadionu.

 

Na sobotni tekmi večnega derbija med NK Maribor in Olimpijo so otroci s svojimi družinami lahko izkusili posebna doživetja, saj so izbrani otroci lahko ob igrišču spremljali ogrevanje igralcev pred tekmo, stopili na zelenico v spremstvu sodnikov in se srečali z nogometnimi zvezdniki NK Maribor. Ob družinskem sektorju so potekale tudi atraktivne aktivnosti, kot so nogometni biljard, namizni tenis in igra na virtualni zelenici. Aleš Petejan ob tem dodaja, da so pri družbi Mastercard izjemno ponosni, da lahko omogočajo iniciativo, s katero skušajo obuditi nogometno družinsko tradicijo:

»To soboto je družinski sektor gostil več kot 200 predstavnikov najrazličnejših generacij iz vse Slovenije, od mladih družin do dedkov in babic z vnuki oz. vnukinjami. Derbi smo spremenili v pravo družinsko doživetje, ki je otrokom podal pozitivno sporočilo in kjer so z ramo ob rami navijale mariborske in ljubljanske družine. Tudi to je zagotovo bil zgodovinski prizor, ki ga še dolgo ne bomo pozabili.«

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si