Mačje oči so preteklost: predstavljamo vam nov trend ličenja!

IG: @ninapark

Mačje oči oziroma “cat eyes” so že od nekdaj veljale za klasiko v svetu lepote in ličenja. Oboževale so jih tako nekdanje lepotne ikone, kot sta Audrey Hepburn in Sophia Loren, kot tudi sedanje svetovno znane zvezdnice. Kar nam je tako všeč pri njih je to, da vedno izgledajo elegantno in zapeljivo, vendar pa imajo majhno težavo: zelo težko je narediti povsem enaki črti na obeh vekah. Kljub temu, da z mačjimi očmi ne moremo zgrešiti, prihaja v letošnji sezoni v ospredje nova tehnika ličenja oči. Še vedno gre za cat-eye, vendar za njeno bolj subtilno različico. Imenujemo jo kitten eye”.

IG: @sydney_sweeney

Nova tehnika stremi k bolj naravnemu videzu, ravno tako pa je tehnika ličenja veliko bolj preprosta. Svinčnik za oči zgolj nanesete na zunanji del veke vzdolž spodnjih trepalnic, nato pa s pomočjo čopiča in temnejšega senčila zarišete poševne črte navzven in navzgor. Lažja tehnika nam tako precej olajša ličenje in poveča možnost, da bosta obe očesi izpadli enako.

Videz “kitten eye” je postal tudi simbol popularnega videza na TikToku, ki stremi k bolj naravnemu videzu. Osnova tega so “milne obrvi”, kremno rdečilo in sijoče ustnice v nevtralni barvi. “Kitten eye” popolnoma spada v to estetiko, saj izpade precej bolj naravno kot dramatična mačja očesa. GRAZIA že komaj čaka, da lahko poustvari ta videz!

IG: @melissa.hernandez

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si