Mala šola prekrivanja napakic s Tino Fabjan

Še kako pomembno je, da tudi zdaj, ko ostajamo med štirimi stenami, ne pozabimo na svojo kožo. Negujmo jo nežno. In če ob tem odkrijete kakšne nepravilnosti, preberite naslednje vrstice. GRAZIA se je v malo šolo prekrivanja obrnila na strokovnjakinjo in Grazijino lepotno kolumnistko Tino Fabjan. 

1. učna ura: prekrivanje rdečice, podočnjakov in pigmentacij

Pri prekrivanju barvnih nepravilnosti na koži je dobro vedeti, katere odtenke korektorjev in kamuflaže uporabiti. Za rdečico uporabljamo primerje in korektorje, ki so zeleno obarvani. Na polt jih nanesemo enakomerno in nato uporabimo še tekočo podlago. Za prekrivanje pegic in rjavih madežev uporabite vijoličaste odtenke. Ob nanosu boste videti zelo blede, a vam bo tekoča podlaga vrnila barvo. Vse nanašajte in vtirajte na kožo z gobico, da puder ostane tam, kjer mora biti.

Obvezni pripomočki: gobica, primer, prekrivna tekoča podlaga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. učna ura: kamuflaža

Primerna je za prekrivanje aken, brazgotin in razširjenih por. Najprej uporabite silikonski primer, ki delno zgladi neenakomerno površino kože in zapolni pore. Uporabite izbrano tekočo podlago, pomembno pa je, da jo nanašate z gobico in uporabite tehniko tamponiranja. Preko s širokim čopičem nežno nanesite še puder v kamnu, da utrdite površino. Odsvetujem uporabo sijočih osvetljevalcev, ki bi še dodatno poudarili brazgotine, površina naj ostane mat.

Obvezni pripomočki: gobica, primer, prekrivna tekoča podlaga.

3. učna ura: prekrivanje gubic

Tistim, ki bi rade prekrile gubice in pore, svetujem, da uporabite primer, ki vlaži, nato pa vlažilno in lahko tekočo podlago (lahko jo tudi mešate s tekočim osvetljevalcem v razmerju 1 : 1). S tem trikom boste ustvarile zelo naravno in sijočo polt, gubice pa se bodo skrile.

Obvezni pripomočki: vlažilna tekoča podlaga, sijoči osvetljevalec, čopič za tekočo podlago (lahko pa nanašate tudi s prsti).

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si