Malalan Nazorjeva s svežo ponudbo nakita z diamanti

Pred kratkim je v centru Ljubljane vrata odprla prav posebna prodajalna, v kateri lahko najdete bogat izbor cenovno dostopnega nakita najvišje kakovosti.

Skrbno izbrana ponudba nakita iz zlata je sestavljena predvsem iz kosov, ki so primerni za vse priložnosti – kot darilo za rojstni dan, obletnico, ponujajo široko paleto zaročnih in poročnih prstanov iz zlata. Na Nazorjevi ulici se Malalan predstavlja tudi z lastno znamko nakita, ki jo izdelujejo v svoji delavnici le lučaj stran.

Diamanti po dostopnih cenah

Ponudba znamke Malalan slovi predvsem po diamantih najvišje kakovosti. Nakit z diamanti ima prav poseben čar – najtrši naravni kristali simbolizirajo večnost, s svojim leskom pa pritegnejo marsikateri pogled. Običajno so vdelani v nakit iz rožnatega, rumenega ali belega zlata, kot darilo pa so zanimivi tudi samostojno: kot investicija ali čudovita osnova za izdelavo nakita po naročilu.

A diamanti niso namenjeni zgolj najbolj premožnim. Dosegljivi so tudi povsem navadnim smrtnikom. Za investicijski diamant teže 0,1 karata boste odšteli približno 300 evrov, medtem ko se cene za prstan z diamanti začnejo pri približno 500 evrih. V Draguljarni Malalan verjamejo, da je darilo z diamantom idealen simbol za obljubo večne ljubezni, zahvalo za dolgoletno poslovno sodelovanje in kot začetek ali pa nadgradnja tradicije družinskega nakita.

Raznolika ponudba nakita

Nova poslovalnica Malalan Nazorjeva ponuja nakit znamk Marco Bicego, DoDo, Pesavento in draguljarske izdelke lastne proizvodnje, med katerimi so poročni prstani, zaročni prstani in nakit z diamanti. Malalan Nazorjeva se od Draguljarne Malalan na Mestnem trgu 21 razlikuje po tem, da nakit iz zlata za vse priložnosti ponujajo že od 100 evrov naprej. Raznoliko ponudbo sestavljajo kosi, izdelani v Sloveniji in Italiji, primerni pa so za vsako priložnost.

Gospodje lahko ob nasvetih strokovnjakov izberejo zaročni prstan ali najdejo pozornost za obeleženje obletnice, starši otrokom poiščejo darilo za uspešno opravljeno diplomo ali maturo, pari lahko izbirajo v bogati ponudbi poročnih prstanov, ne manjka pa niti ponudbe daril za krst, obhajilo ali birmo.

Igrivi obeski za vsako priložnost

Malalan Nazorjeva ponuja nakit italijanske znamke DoDo, ki je znana po igrivih obeskih za ogrlice ali zapestnice. Izdelani so iz odgovorno pridobljenih surovin, predvsem srebra in zlata, motivi pa vključujejo vse od črk, živali in nebesnih znamenj do simbolov ljubezni. Znamka DoDo je že od samih začetkov tesno povezana z okoljevarstvom: med drugim podpirajo projekt Tenaka, ki je v zadnjih letih poskrbel za oživitev več kot 1000 kvadratnih metrov koralnih grebenov v Maleziji.

DoDo obesek s črkami

 

Nakit iz zlata s posebno svilnato površino

V novi poslovalnici na Nazorjevi ulici v Ljubljani najdete tudi unikatno posebnost iz draguljarskega sveta: ročno izdelan nakit Marco Bicego. Italijanski oblikovalec Marco Bicego na sodoben način interpretira starodavno tehniko površinske obdelave zlata, s katero iz sicer trdega zlata izvabijo na otip svilnato in mehko površino. Značilen izgled pa nakitu Marco Bicego dajejo pazljivo izbrani kamni vseh barv, ki vas že ob prvem pogledu odnesejo v pravljične pokrajine, ki so med potovanji zaznamovale tega edinstvenega oblikovalca nakita.

Diamantni prah

Zlatarska hiša Pesavento ustvarja v enem od treh italijanskih epicentrov zlatarske obrti, v Vicenzi. V treh desetletjih so razvili posebno tehniko površinskega nanosa, ki jo imenujejo »diamond dust« oz. diamantni prah. Izdelki Pesavento se tako lesketajo na čisto poseben način, prav tehnika izdelave pa znamki omogoča, da ljubiteljem nakita ponudi zapestnice, ogrlice, prstane in uhane po dostopnih cenah.

Nakit s podpisom Malalan

V zlatarskih delavnicah na Mestnem trgu 21 v Ljubljani pod oblikovalsko taktirko Tjaše Malalan izdelujejo nakit, ki ga zaznamujejo edinstvene oblike, predvsem pa izredno udobje ob nošenju. Nakit znamke Malalan je izdelan iz 18-karatnega zlata, krasijo pa ga dragi kamni najvišje kakovosti.

Najbolj igriva, predvsem pa cenovno dostopna kolekcija se imenuje Spomini, njena značilnost pa so prstani, ki so izdelani z namenom zlaganja. Na enem prstu lahko nosite več prstanov z različnimi vzorci, kombinacije pa po želji prilagajate glede na priložnost ali trenutno počutje. Cene prstanov Spomini, ki so v celoti izdelani iz zlata, se začnejo pri 250 evrih.

Malalan prstani Spomini

 

Malalan – več kot 7 desetletij odličnosti

Zgodba Draguljarne Malalan se je pred več kot 70 leti začela tik nad Trstom, v slovensko govoreči vasi Opčine. Z majhno urarsko delavnico in prodajalno zlatnine sta jo začela Anton in Angelca Malalan, njuno obrt pa so kmalu prevzeli trije sinovi. Najmlajši, Peter Malalan, je po opravljeni zlatarski šoli začel z oblikovanjem lastnega nakita, pozneje pa so ga življenje in močne poslovne ideje ponesle v Ljubljano. Tam je prevzel vodenje takrat čisto nove, izredno majhne trgovine in skupaj z ženo sta v nekaj desetletjih zgradila najbolj vplivno draguljarsko hišo v Sloveniji in na Hrvaškem.

Danes vodenje družinskega podjetja prevzema tretja generacija družine Malalan: v Ljubljani je to Tjaša Malalan, strokovnjakinja za barvne dragulje in oblikovanje nakita, ki ga v Ljubljani ročno izdelujejo pod lastno blagovno znamko. Hrvaško podružnico v Zagrebu vodi njen mlajši brat Jure Malalan, ki skrbi za poslovni razvoj podjetja in kot izučen urar za visoko kakovost urarske servisne storitve na Hrvaškem. Družina Malalan je tako v Sloveniji in na Hrvaškem sinonim za urarsko in draguljarsko izvrstnost, obenem pa že več desetletij piše prelepo zgodbo medgeneracijske povezanosti.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si