MARIBOR: PRVI LETOŠNJI POP-UPSTART

PRVI LETOŠNJI POP-UPSTART OTVORILI S PREDSTAVITVIJO TRGOVINE SLOVENSKA – LOCAL MADE IN BLAGOVNE ZNAMKE JNŽ

Na prvem letošnjem dogodku Pop-up Start v Projektni pisarni Centra za kreativnost (CzK) v Mariboru, se je predstavila slovenska trgovina Slovenska – local made, skupaj z oblikovalko keramike Janžo Dolinšek. Dogodek se je začel včeraj s pogovorom in odprtjem Pop-up trgovine, ki bo v prostorih CzK na ogled še danes do 18. ure. Vsi izdelki so na voljo po posebnih cenah.

00

Na uvodnem pogovoru so oblikovalke predstavile svoje začetke in pristope k ustvarjanju, trženju in prodaji. Lucie in Tina sta govorili o tem, kako sta z vodenjem trgovine dobili vpogled v potrebe kupca in trga, kakšni so trenutno trendi v Mariboru in kako se spletna prodaja razlikuje od prodaje v trgovini. Skozi pripovedovanje o svojem tipičnem delovnem dnevu so obiskovalci dobili vpogled v različne dejavnosti, ki jih morajo opravljati kreativci, če želijo uspešno nastopati na trgu.

Slovenska – local made je trgovina z izbranimi izdelki slovenskih oblikovalcev in umetnikov, za katero stojita oblikovalki Tina Krajnc in Lucie Görlichová, vsaka s svojo znamko, MOI in LUCI. Vsi predstavljeni izdelki so narejeni lokalno in v sebi nosijo edinstveno zgodbo, s trgovino pa želita podpirati razvoj slovenskih lokalnih ustvarjalcev.

K sodelovanju na tokratnem pop-upstart dogodku sta povabili Janžo Dolinšek, oblikovalko uporabne keramike iz Ljubljane, ki deluje pod blagovno znamko JNŽ. V svojem ustvarjanju nemalokrat eksperimentira z materijo in različnimi oblikami, pri čemer nastanejo unikatni sodobni izdelki. Letos je bila med drugim povabljena na Mesec oblikovanja. Dela v studiu na Križevniški 2 v Ljubljani, svoje izdelke pa prav tako prodaja v trgovini Slovenska – local made.

Vsakomesečni dogodek je namenjen spodbujanju podjetništva kreativcev, predvsem s promocijo njihovih inovativnih, trajnostnih in oblikovno zanimivih produktov. Naslednji Pop-UpStart bo v projektni pisarni Centra za kreativnost v Mariboru 14. in 15. februarja, kjer se bodo predstavili kolektiv Nimaš izbire in dve oblikovalki oblačil, ki delujeta pod blagovno znamko We Are Lena.

Pop-upStart: Urska Krivograd, Janza Dolinsek, Lucie Görlichová, Tina Krajnc

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri