MARIBOR: PRVI LETOŠNJI POP-UPSTART

PRVI LETOŠNJI POP-UPSTART OTVORILI S PREDSTAVITVIJO TRGOVINE SLOVENSKA – LOCAL MADE IN BLAGOVNE ZNAMKE JNŽ

Na prvem letošnjem dogodku Pop-up Start v Projektni pisarni Centra za kreativnost (CzK) v Mariboru, se je predstavila slovenska trgovina Slovenska – local made, skupaj z oblikovalko keramike Janžo Dolinšek. Dogodek se je začel včeraj s pogovorom in odprtjem Pop-up trgovine, ki bo v prostorih CzK na ogled še danes do 18. ure. Vsi izdelki so na voljo po posebnih cenah.

00

Na uvodnem pogovoru so oblikovalke predstavile svoje začetke in pristope k ustvarjanju, trženju in prodaji. Lucie in Tina sta govorili o tem, kako sta z vodenjem trgovine dobili vpogled v potrebe kupca in trga, kakšni so trenutno trendi v Mariboru in kako se spletna prodaja razlikuje od prodaje v trgovini. Skozi pripovedovanje o svojem tipičnem delovnem dnevu so obiskovalci dobili vpogled v različne dejavnosti, ki jih morajo opravljati kreativci, če želijo uspešno nastopati na trgu.

Slovenska – local made je trgovina z izbranimi izdelki slovenskih oblikovalcev in umetnikov, za katero stojita oblikovalki Tina Krajnc in Lucie Görlichová, vsaka s svojo znamko, MOI in LUCI. Vsi predstavljeni izdelki so narejeni lokalno in v sebi nosijo edinstveno zgodbo, s trgovino pa želita podpirati razvoj slovenskih lokalnih ustvarjalcev.

K sodelovanju na tokratnem pop-upstart dogodku sta povabili Janžo Dolinšek, oblikovalko uporabne keramike iz Ljubljane, ki deluje pod blagovno znamko JNŽ. V svojem ustvarjanju nemalokrat eksperimentira z materijo in različnimi oblikami, pri čemer nastanejo unikatni sodobni izdelki. Letos je bila med drugim povabljena na Mesec oblikovanja. Dela v studiu na Križevniški 2 v Ljubljani, svoje izdelke pa prav tako prodaja v trgovini Slovenska – local made.

Vsakomesečni dogodek je namenjen spodbujanju podjetništva kreativcev, predvsem s promocijo njihovih inovativnih, trajnostnih in oblikovno zanimivih produktov. Naslednji Pop-UpStart bo v projektni pisarni Centra za kreativnost v Mariboru 14. in 15. februarja, kjer se bodo predstavili kolektiv Nimaš izbire in dve oblikovalki oblačil, ki delujeta pod blagovno znamko We Are Lena.

Pop-upStart: Urska Krivograd, Janza Dolinsek, Lucie Görlichová, Tina Krajnc

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si