MASCA- od zaščite do mode

Zaščitne maske so postale del našega vsakdana in dejstvo je, da se vsaj zaenkrat še ne poslavljajo. Zato je skrajni čas, da posvetimo več pozornosti dejanski zaščiti, ki jo ponujajo, antibakterijskim značilnostim, ki manjkajo trenutni ponudbi na trgu in elegantnemu izgledu, s katerim bomo masko najlažje vključili v naše vsakodnevne (modne) kombinacije.

Prav to je spodbudilo z Elle nagrado za trajnost nagrajeno oblikovalko Barbaro Sorčič, podjetnico Evo Ano Kazič in modno strokovnjakinjo Teso Jurjaševič, da so skupaj ustvarile znamko MASCA, seveda poleg problematike pomanjkanja dobrih mask na trgu, čedalje bolj pogoste inflamacije dihal in kože ob uporabi mask iz tekstila vprašljivega izvora ter okolju neprijazne uprabe mask za enkratno uporabo.

Zato je ekipa MASCA ustvarile maske, katere odlikuje 98,52% BFE zaščita, srebrni ioni vpleteni v jedro preje pa omogočajo stalno zaščito in antibakterijske funkcije, ki so stalne in se ne izgubljajo z uporabo in pranjem. Certificirana tkanina je primerna tako za medicinsko uporabo, kot vsakdanjo, elegantno nošnjo in je osnova za MASCA produkte, ki zapolnjujejo vrzel med maksimalno zaščito, uporabnostjo tako za športne kot vsakodnevne dejavnosti in modnim izgledom.

MASCA maske, ki se preprosto perejo na 60 °C, so etično narejene v Sloveniji, njihova posebnost pa so ergonomske značilnosti, ki z zavezovnajem na zatilju omogočajo celodnevno nošenje brez bolečin na ušesih in nosu, ob neuporabi pa maska praktično počiva okoli vratu. MASCA maske so na voljo v šik barvah: v bež, sivi, črni in beli, prav bela izvedba pa je še malo bolj posebna.

Podjetje MASCA ni pozabilo tudi na naše najmlajše, med katerimi so marsikateri morali masko vključiti med svoje (obvezne) šolske potrebščine. In da bo nošnja mask nekoliko lažja tudi za njih, je MASCA zanje ustvarila bele maske, po katerih lahko rišejo s pralnimi flomastri in si s tem okrasijo obraze, ter si tako vsak dan ustvarijo novo masko, izrazijo svojo kreativnost in sporočijo lepe misli.

www.masca.si

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si