#MBFWLJ: Gattinoni in prestižna Mercedes-Benz Fashion Award

mbfalj-in-gattinoni-04

Mednarodni premium teden mode MBFWLJ je na otvoritvi navdušil obiskovalce, modne kritike, stiliste, fotografe ter drage prijatelje ikonične nemške avtomobilske znamke s trikrako zvezdo. Ustvarjalna ekipa programskega in umetniškega direktorja MBFWLJ Saše Radoviča je ob tem navdušila s prav toliko vrhunci večera. Prestižno nagrado Mercedes-Benz Fashion Award 2016 je prejela mlada oblikovalka Kaja Julija Hrovat. Ob tem je strokovna žirija podelila tudi tri posebna priznanja.

rasto-oderlap-autocommerce-prejemnica-mbfa-2016-kaja-julija-hrovat-natasa-persuh-predsednica-zirije

Osrednji del otvoritve oktobrske edicije Mercedes-Benz Fashion Week je seveda pripadel prestižni italijanski blagovni znamki Gattinoni. Znamka, ki je leta 2009 postala del italijanske kulturne dediščine, je v svoji 70 letni zgodovini oblačila največje ikone filma, gledališča, glasbe in umetnosti. Med njimi tudi Audrey Hepburn in nedavno Beyonce.

MBFWLJ 2016

Tretji vrhunec, fotografska razstava Modna fotografija skozi generacije, je proslavila tri velika imena in tri različne poglede. Fotografi Fulvio Grisoni, Saša Hess in Peter Giodani so v Cankarjevem domu razstavili izbor fotografij iz njihovega izjemnega portfelja modnih fotografij, ki so bile objavljene na izbranih domačih in tujih festivalih ter v modnih revijah.

fotografska-razstava-modna-fotografija-skozi-generacije-sasa-hess-peter-giodani-vesna-milek-fulvio-grisoni

Tokratna novost MBFWLJ ljubiteljem mode, lepote in dizajna v nedeljo in ponedeljek omogoča brezplačen ogled žive slike v 360 stopinjski tehniki. Ogled videov z vseh modnih revij bo mogoč na Facebook strani Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana.

Otvoritveni večer oktobrske edicije Mercedes-Benz Fashion Week je pritegnil izjemno število obiskovalcev, med katerimi so bili poleg domačih medijskih osebnosti, modnih oblikovalcev in dragih prijateljev znamke Mercedes-Benz tudi predstavniki tujih medijev, ki Ljubljano začenjajo spoznavati v novi luči. S številnimi modnimi oblikovalci, rastočim zanimanjem za modo, lepoto in dizajn ter osrednjo platformo MBFWLJ, ki deluje povezovalno in skrbi za razvoj modnega navdiha in poslovne rasti, Ljubljana postaja vzhajajoča modna prestolnica.

ula-furlan-peter-giodani-katarina-cas

Drugi dan MBFWLJ v nedeljo, 23. oktobra prinaša dva sklopa modnih revij, v katerih se bodo predstavili: MÊHLÊ, Natasa Persuh, D’Alpaos, AKULTURA, Dajana Ljubičič, Sofia Nogard.

Spremljajte MBFWLJ na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter.

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri