Medžimurski Hotel Terme Sveti Martin postal edini hrvaški hotel s certifikatom EU Ecolabel

V medžimurskih Termah Sveti Martin je 19. 7. potekala svečana podelitev certifikata EU Ecolabel, ki ga je hrvaška ministrica za turizem in šport, gospa Nikolina Brnjac, podelila Hotelu Terme Sveti Martin. Certifikat potrjuje, da v Hotelu Terme Sveti Martin spoštujejo najvišje ekološke standarde, ki so v današnjem času izredno pomembni in cenjeni.

Certifikat je prevzel generalni direktor Term Sveti Martin g. Igor Nekić, ki je ob tem povedal: »Smo trajnostni hotel, resnično se držimo tega, da porabimo čim manj električne energije, da proizvedemo manjše količine odpadkov, prihranimo pri porabi vode in se držimo številnih drugih smernic, ki so ključne za prejem certifikata.«

Hotel Terme Sveti Martin je prvi hotel na Hrvaškem, ki je za svoja prizadevanja za zmanjšanje negativnega vpliva na okolje dobil certifikat EU Ecolabel. Gre za projekt, na katerem so delali nekaj let. Med drugim so morali v hotelskih sobah optimizirati pretok vode in tako zmanjšati prekomerno porabo vode, vsaka hotelska soba je opremljena tudi s senzorji, da tako zagotovijo optimalno porabo tudi drugih energentov, kot je na primer električna energija. Prav tako optimizirajo porabo čistil pri pranju posteljnine ter goste presenetijo z majhno pozornostjo, če se ne odločijo za vsakodnevno menjavo brisač in posteljnine.

Ker se zavedajo težav, ki jih prinašajo odpadki, le-te striktno ločujejo, prav tako pa spodbujajo goste k racionalni prehrani, da tudi tako zmanjšujejo količino odpadkov. Za pridobitev certifikata je bilo pomembno tudi to, da hotel sodeluje z lokalnimi družinskimi kmetijami in tako spodbuja lokalni turizem. Za goste in tudi zaposlene v sodelovanju s centrom Rudolfa Steinerja organizirajo tudi delavnice izdelave naravne kozmetike in biodinamičnega vrtnarstva, lokalnim prebivalcem pa so na voljo še brezplačne ure joge ali bootcamp, s čimer želijo spodbujati aktivni življenjski slog in zdrave navade.

Za hotel, ki je že pred nekaj leti svojo pozornost usmeril v novo poslovno vizijo ter sprejel določene standarde, da svoje poslovanje spremeni v “zeleno”, je pridobitev certifikata EU Ecolabel priznanje, ki Terme Sveti Martin ponovno postavlja med inovatorje v turizmu. GRAZIA mu iskreno čestita!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si