Mehke in mladostne roke tudi pozimi

Nega, ki si jo vaše roke zaslužijo

Imate hrapave in izsušene roke? Hladno in neprijazno zimsko vreme, pa tudi obilica dela v gospodinjstvu so med glavnimi povzročitelji suhe in zategnjene kože na rokah. Svoje dodajo tudi leta. Kako lahko poskrbite za top formo kože rok? Preizkusite naslednje nasvete.

Morda pozimi najraje kar skrijete svoje roke in jih nesamozavestno podate v stisk? S temi preprostimi nasveti bo koža vaših rok znova voljna, mehka in mladostnega videza.

Zmehčajte jih s toplo kopeljo

Kako mehka je koža, ko zapustimo toplo kopel. Privoščite jo tudi svojim rokam, 10 do 15 minut bo dovolj. Topli kopeli lahko dodate olivno ali jojobovo olje, nato jih nežno osušite z brisačo. Kože nikar ne drgnite, le tapkajte. Ko je koža še rahlo vlažna, jo temeljito natrite s kremo za roke.

NIVEA Repair & Care krema za roke z dekspantenolom takoj ublaži občutek zategovanja, ki je značilen za zelo suhe roke, obenem pa ščiti kožo rok 24 ur. Naj vam pride v navado, da roke namažete s kremo po prav vsakem umivanju rok, saj voda in mila kožo izsušijo.

Proč s suhim zrakom

Tudi suh zrak v ogrevanih prostorih zelo izsuši kožo rok. Idealna relativna vlažnost prostorov je med 45 in 55 odstotki, če imate presuh zrak, razmislite o vlažilniku zraka. To bi dobro delo tudi vašim dihalom. Izogibajte se tudi vročim sušilcem rok na straniščih. Sicer nas čudovito ogrejejo, ko je zunaj hladno, in varujejo okolje, a ob tem tudi izsušijo kožo rok.

Uporabite nočni trik

Za mladostno in svilnato mehko kožo pred spanjem roke na debelo natrite s kremo, nato pa si nadenite rokavice in jih ne snemite do jutra. Za zmanjšanje gubic na rokah uporabite kremo za roke NIVEA Anti-Age Care s koencimom Q10 in UV-filtri, ki z redno uporabo vidno zmanjša prve znake staranja kože. Hkrati kožo navlaži, tako da so roke videti gladke in voljne.

NIVEA Repair & Care krema za roke z dekspantenolom takoj ublaži občutek zategovanja, ki je značilen za zelo suhe roke, obenem pa ščiti kožo rok 24 ur.

Okvirna cena za kremo za roke NIVEA Repair & Care, 70 ml: 2,70 evra

 

NIVEA Anti-Age Care krema za roke s koencimom Q10 in UV-filtri z redno uporabo vidno zmanjša prve znake staranja kože. Filtri UVA/UVB pomagajo preprečiti, da bi zunanji vplivi povzročili starostne pege. Hkrati navlaži kožo, da so roke videti gladke in voljne.

Okvirna cena za kremo za roke NIVEA Anti-Age Care, 100 ml: 2,70 evra

 

 

 

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si