Mehko kuhana jajčka s hrustljavimi palčkami

VP_2Pripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Mehko kuhana jajca so super slastna, hitro pripravljena in resnično krasen zajtrk, kot nalašč za odličen, energije poln začetek dneva. Midva si jih rada privoščiva s hrustljavimi palčkami toasta, namočenega v mlečno zmes, popečeno panceto, spomladi pa tudi s šparglji. Mmmm …

Za 2 osebi
Čas priprave: 15 minut

 

dippyeggs_jernejkitchen01SESTAVINE:

4 rezine toasta
50ml mleka
2 jajci, proste reje
ščepec morske soli in sveže mletega črnega popra
ščepec kajanskega popra (poljubno)
1 žlica rastlinskega olja
1 žlica masla
4 jajca, proste reje (za mehko kuhana jajca)

POSTOPEK:

1.
Toast narežemo na 1,5 cm široke rezine. V manjši skledi razžvrkljamo jajci z mlekom. Dodamo ščepec morske soli in ščepec sveže mletega črnega popra. Poljubno dodamo še ščepec kajanskega popra. Na srednje močan ogenj pristavimo ponev, dodamo olje in maslo. Toast namočimo v jajčno mešanico in ga v ponvi pečemo do zlato rjave barve, 2-3 minute na vsaki strani.

2. POSTREŽEMO
Medtem pristavimo na močan ogenj kozico s hladno vodo, dodamo ščepec soli ter jajca. Ko voda zavre, kuhamo jajca še nadaljnje 3 minute, da dobimo mehko kuhana jajca. Postrežemo s popečenim toastom ter poljubno s popečeno slanino/šparglji.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si